"PIO BIH DOK SE NE ONESVESTIM": Vejn Runi tokom igračke karijere vodio veliku bitku sa alkoholom

Novosti online

07. 11. 2023. u 13:51

Bivši kapiten engleske fudbalske reprezentacije Vejn Runi rekao je da je na početku karijere prekomerno pio alkohol kako bi se izborio sa pritiskom slave.

ПИО БИХ ДОК СЕ НЕ ОНЕСВЕСТИМ: Вејн Руни током играчке каријере водио велику битку са алкохолом

Foto: EPA-EFE/MAGI HAROUN

Trener Birmingema je u podkastu bivše ragbi zvezde i aktiviste u borbi protiv bolesti motornog neurona Roba Baroua, otvoreno govorio o teškoćama sa kojima se susretao tokom karijere u pronalaženju načina da se izbori sa pritiskom slave kao mladić.

Runi je kao 16-godišnjak ušao u prvi tim Evertona, godinu dana kasnije je postao reprezentativac, a sa 20 godina prešao je u Mančester junajted. On je rekao da je sav taj uspeh imao cenu.

"Moje oslobađanje u ranim dvadesetim godinama bio je alkohol. Otišao bih kući, proveo bih nekoliko dana u kući, nisam izlazio. Pio bih dok se skoro ne onesvestim. Nisam hteo da budem u blizini ljudi, pošto sam ponekad osećao sramotu. Ponekad osećaš da si izneverio ljude, nisam znao kako drugačije da se nosim s tim", rekao je Runi, preneo je Skaj.

Jedan od najboljih igrača u istoriji kluba sa Old Traforda rekao je da se sada ne plaši da razgovara o problemima.

"Kada ne prihvatite pomoć, možete biti na zaista lošem mestu, a ja sam tamo bio nekoliko godina. Srećom, sada se ne plašim da razgovaram sa ljudima o problemima", dodao je Runi.

Runi je najbolji strelac u istoriji Mančester junajteda sa 253 gola, koliko je postigao u 559 utakmica i donedavno je bio najbolji strelac reprezentacije Engleske sa 53 gola.

Osvojio je pet šampionskih titula sa Junajtedom, Ligu šampiona, Ligu Evrope, FA kup, tri Liga kupa, četiri Komjuniti Šilda i svetsko klupsko prvenstvo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!