DULJAJ PRED MLADOST: Iz iskustva znam da su ove utakmice najteže

Novosti online

06. 10. 2023. u 18:16

PARTIZAN se nalazi u odličnoj formi, a pobednički niz u Superligi Srbije pokušaće da nastavi protiv lučanske Mladosti. Duel je na programu u subotu od 18.30, a očekivanja je izneo trener crno-belih Igor Duljaj.

ДУЉАЈ ПРЕД МЛАДОСТ: Из искуства знам да су ове утакмице најтеже

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

On je najpre čestatio omladincima kluba iz Humske koji su u Ligi šampiona pobedili Krajovu, da bi se potom osvrnuo na tim koji sa klupe predvodi Igor Savić.

- Prvo da čestitam našim omladincima na pobedi u Ligi šampiona i nadam se da će proći u sledeći krug. Što se tiče utakmice protiv Mladosti, to će biti vrlo teška utakmica, iz prostog razloga zato što je to utakmica pred pauzu. Imaju iskusnu ekipu, da ne nabrajam sve igrače, od golmana Stamenkovića, Miloševića koga pamtim iz Ukrajine, Tumbasevića... Odličan tim koji će doći bez opterećenja. Uspeli su da uzmu bodove ekipi koja igra Evropu, koja je juče odigrala fantastičan meč protiv Olimpijakosa. Samim tim, oni su osokoljeni i doći će da se nadigravaju sa Partizanom. Poštujemo ekipu Mladosti, oni su po tradiciji uvek nezgodan rival za Partizan. Ono što je najvažnije je to kako ćemo mi da uđemo u meč. Ponavljam, znam iz iskustva da su ove utakmice najteže za našu ekipu, posebno kad ide reprezentativna pauza - rekao je Duljaj.

Posebno je apostrofirao odbranu od prekida, a to je veliki adut Mladosti.

- Kolega Igor Savić odlično radi svoj posao. Opet kažem, oni dolaze bez opterećenja ovde, imaju iskusnu ekipu, dosta golova su dali iz prekida, tako da moramo da obratimo pažnju na taj detalj. Važno je kako ćemo mi da otvorimo utakmicu. Ono što je takođe važno, koliko god ljudi bude na stadionu nama je potrebna podrška, posebno igračima. Čak i ako ne ide, oni će biti ti koji će nam pomoći da prevaziđemo probleme ukoliko ih budemo imali na utakmici. Na poslednjih par utakmica, izuzev utakmice u Kruševcu, dovodili smo navijače do stresa, gubili smo pa smo to uspeli da preokrenemo. Nadam se da će drugačije biti sutra, ali opet ponavljam, nema opuštanja, skoncentrisani smo samo na ovu utakmicu.

Partizan je protiv Napretka tek drugi put u prvenstvu ove sezone sačuvao mrežu. Uz to je postigao i dva pogotka.

- Mene raduje što smo stvorili dosta šansi, ali opet moram da kažem da Napredak nije imao dosta utakmica do naše. Napravili su veliku pauzu, a možda je to jedan od razloga što nisu tempirali formu protiv nas, kolega iz Kruševca može da traži opravdanje zbog toga i sa te strane mogu da ga razumem. Sa druge strane, pozitivno je što stvaramo mnogo šansi i naravno uvek raduje kad utakmicu dobijete bez primljenog gola.

Trenera crno-belih raduje forma Alda Kalulua koji prvenac postigao upravo u Kruševcu.

- Za ljude koji ga ne poznaju sigurno da je iznenađenje. On je veliki profesionalac, uvek na treningu maksimalno daje sve od sebe, da li igra, da li ne igra. Imao je određen period kada je postojala kriza iz određenih razloga, nije prošao pripreme, trenirao je individualno i bile su mu potrebne utakmice. Polako ulazi u formu, kako on tako i Zahid. Posle pauze gde ćemo imati gust raspored polako će nadolaziti i drugi igrači, međutim, izuzetno je važna sutrašnja utakmica i izaćićemo u najjačem sastavu.

Partizan je imao u prethodnom periodu problema sa kontrama rivala, ali deluje da je to protiv "čarapan" izgledalo bolje.

- Ekipe koje dominiraju uvek će imati problem sa kontrama. Mi na treningu pokušavamo da taj segment ispravimo. Naravno, mi se uvek trudimo da u svim segmentima naše igre budemo bolji. Ja više volim kada naš tim postigne više golova, makar i primio neki.

Dotakao i zdravstvene situacije u ekipi.

- Marković je dvaput povraćao i bio pod znakom pitanja za Kruševac. Pod znakom pitanja imam još par igrača koji se ne osećaju dobro. U glavi imam tim ali posle treninga ću odlučiti ko će igrati. Uglavnom, znam tim za sutra.

Za kraj je dobio pitanje o poslednjem novajliji Natanu de Medini. Kako stvari stoje on neće uskoro debitovati.

- Moraće da se strpe, kako oni tako i mi. Imaćemo ovu pauzu, pokušaćemo da nađemo protivnika kako bi Medina ulazio u ritam. Na sutrašnjoj utakmici ga sigurno nećete videti - zaključio je Duljaj.

BONUS VIDEO: Nesvakidašnja izjava Duljaja nakon pobede nad Napretkom: "Čestitam mladencima, želim im puno sreće"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove