HRVAT PRELOMIO: Dalić objavio spisak za duele protiv Turske i Velsa

Tanjug

25. 09. 2023. u 14:56

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je danas spisak 23 igrača za utakmice protiv Turske i Velsa koje će "vatreni" igrati u septembru u sklopu kvalifikacija za EURO 2024.

ХРВАТ ПРЕЛОМИО: Далић објавио списак за дуеле против Турске и Велса

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatsku u nastavku kvalifikacija čekaju utakmica kod kuće protiv Turske (12. septembra u Osijeku) i gostovanje u Velsu (15. septembra u Kardifu).

Na spisku igrača nema Ivana Perišića koji je zadobio tešku povredu kolena na treningu Totenhama, a u sastavu je ponovo napadač Hajduka Marko Livaja, kao i krilni igrač Fjorentine Josip Brekalo.

"Ivan će nam izuzetno nedostajati i kao igrač i kao jedan od lidera ove generacije, ali to ne menja našu ambiciju da kroz ove dve utakmice napravimo još dva velika koraka prema našem cilju, a to je plasman na EURO 2024. Čekaju nas dva najteža suparnika u grupi i moramo ponoviti taj nivo koncentracije, želje i kvalitetnog pristupa koji smo imali protiv Letonije i Jermenije," izjavio je Dalić, a prenela HINA.

Uz objavu spiska, selektor Dalić objavio je i novo pojačanje u stručnom štabu "vatrenih" - proslavljeni reprezentativac Danijel Subašić priključiće se stručnom štabu i uz Marjana Mrmića raditi sa hrvatskim golmanima.

"Imajući u vidu povrede Perišića i Oršića, proširili smo opcije na krilima pozivanjem Brekala, koji će dobiti priliku da pokaže da zaslužuje ponovno da bude deo reprezentacije. Više sam puta istakao da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena i da se svako može igrama i reprezentativnim ponašanjem vratiti u ekipu", rekao je Dalić.

Hrvatska će se okupiti 9. septembra u Zagrebu gde će trenirati do 11. septembra kada putuje za Osijek gde će 12. septembra po prvi puta nastupiti na novoj Opus areni.

Dva dana kasnije, "vatreni" putuju u Kardif na duel sa Velsom.

Nakon četiri odigrane utakmice, Hrvatska sa 10 bodova deli prvo mesto u grupi sa Turskom (pet utakmica), dok Jermenija i Vels imaju po sedam bodova iz pet utakmica. Poslednja Letonija i dalje je bez bodova, nakon pet odigranih utakmica.

Spisak pozvanih igrača za utakmice protiv Turske i Velsa:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Odbrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku