KRSTIO SE RONALDO! "Ovo je za mene veoma poseban dan..."

Novosti online

17. 09. 2023. u 15:59

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldo, krstio se pet dana pred svoj 47. rođendan.

КРСТИО СЕ РОНАЛДО! Ово је за мене веома посебан дан...

Instagram / Ronaldo

On je o tome obavestio javnost putem društvenih mreža.


"Ovo je za mene veoma poseban dan. Krstio sam se!


Hrišćanska vera je oduvek bila fundamentalan deo mog života, još od malih nogu, iako nisam formalno bio kršten.


A ovim svetim činom zaista se osećam ponovo rođenim, kao dete Božje, i to na jedan novi, svesniji, dublji način.


Obnavljam time svoju posvećenost putu dobrote, moje slobodne volje, vere u ljubav Isusovu, u ljubav solidarnosti", poručio je brazilski as.

"Pravi" Ronaldo se krštava / Instagram / Ronaldo

"Pravi" Ronaldo - Brazilac nestvarnog talenta i čudesne biografije

Rođen 18. septembra 1976. kao Ronaldo Luis Nazario de Lima, još kao mali je, u dresu Sao Kristovaa briljirao. 


Za prvi tim Kruzeira je debitovao maestralno, sa 34 gola na 34 meča, a takav ritam je maltene održao kroz celu karijeru, bar dok teške povrede kolena, usled brojnih "batina" nemoćnih čuvara, nisu od njega napravile fudbalskog bogalja, a i dalje jednog od najvoljenijih i najcenjenijih igrača u istoriji iovog sporta.


U Evropi je najpre svoju fudbalsku magiju pokazivao u dresu PSV-a (57 mečeva, 54 gola), zatim kratko i igrajući za Barselonu, u jednom trenutku i u Beogradu protiv Zvezde (48 mečeva, 47 golova), potom je usledio boravak u Interu gde je tokom dve i po sezone postigao 96 golova, a usled povreda u naredne tri samo deset.

Za jednu od njih, zvanično, nisu bili krivi defanzivci, ali su mnogima oni bili u mislima kada je "Zuba" pao protiv Mihe i Lacija...

Opravljen, okrepljen, zaigrao je za Real Madrid u velikom stilu - ređale su se sezone sa po 30, pa 31, onda 24 gola, da bi ponovo kolena stradala od pogibljenih startova...

Madriđane je napustio posle 104 pogotka na 177 nastupa (za njega skromnih 19 u završnih sezonu i po), a karijeru je počeo da privodi kraju u Milanu (20 mečeva za dve godine, devet golova), te Korintijansu gde je u prve dve sezone zatresao mreže rivala 35, a u svojoj poslednjoj, 2011, nijednom, na četiri nastupa. Za sve to vreme, za Brazil je odigrao 52 utakmice i čak 62 puta bio strelac.

Sa PSV-om je osvojio Kup Holandije, sa Barsom Kup pobednika Kupova, Kup kralja i Superkup Španije, sa Interom Kup UEFA, sa Realom prvenstvo i Superkup Španije, te Interkontinentalni kup, sa Korintijansom titulu i Kup u domovinu, a sa Brazilom je igrao tri finala Mundijala, osvojivši svetski tron 1994. i 2002, a završivši na drugom mestu 1998.
Triput je bio proglašavan za FIFA igrača godine, a dvaput mu je dodeljivana "Zlatna lopta" Frans fudbala, nezvanično priznanje za najboljeg fudbalera sveta. Osvajač je i brojnih drugih indvidualnih priznanja.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)