PIKSI PRELOMIO! Ovo je tim Srbije za Mađarsku

Novosti online

07. 09. 2023. u 13:01

Pred Srbijom je možda ključan korak koji čekamo skoro dve i po decenije, a sada bi konačno mogao da se napravi i da zaigramo na Evropskom prvenstvu. Sve što je potrebno je da se pobedi Mađarska na Marakani (20.45) i osvoje velika tri boda na putu ka Nemačkoj.

ПИКСИ ПРЕЛОМИО! Ово је тим Србије за Мађарску

FOTO: FSS

Iako je tek četvrto kolo, jednom nogom bismo već bili na kontinentalnoj smotri sledeće godine ako bismo oborili Mađare, pa bi preostali posao bio lakši deo operacije. 

Imali bismo onda tri zicera – u Litvaniji, a kod kuće sa Crnom Gorom i Bugarskom, a odlazak u Budimpeštu bi doneo dozu rasterećenosti.

Zbog svega toga "orlovima" je ovaj meč od velike važnosti, posebno jer se radi o timu s kojim držimo čelnu poziciju G grupe sa po sedam bodova, pa se ovakvi mečevi računaju skoro kao "duplo" u računici.

Srbija će igrati napadački i večeras, kao i dosad pod Piksijevom komandom, a dodatan oprez moraće da ima i odbrana kako ne bismo ponovo olako primali golove kao na minulom Svetskom prvenstvu.

FOTO: Tanjug/AP

 

Kako sada stvari stoje, selektor Dragan Stojković s ovih 11 igrača suprotstaviće se Mađarskoj u derbiju G grupe kvalifikacija za Euro 2024: Vanja Milinković-Savić - Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Nemanja Gudelj - Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Filip Kostić, Andrija Živković - Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić - Aleksandar Mitrović.

Mađari su u Beograd došli u najjačem sastavu, ali su bez obzira na to ulogu favorita prepustili Srbiji. Pa neka bude i potvrda toga sa nova tri boda u džepu "orlova".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)