"DOBILI SMO PO PIKSI!" Hrvati u očaju zbog sjajnog poteza selektora fudbalske reprezentacije Srbije

Novosti online

22. 08. 2023. u 19:30

Fudbalska reprezentacija Srbije razlog je što su najnovije vesti u hrvatskim sportskim medijima prilično tužne za tamošnju javnost.

ДОБИЛИ СМО ПО ПИКСИ! Хрвати у очају због сјајног потеза селектора фудбалске репрезентације Србије

FOTO: FSS

Evo kako je to svojim čitaocima splitska "Slobodna Dalmacaija" danas pojasnila, uz nadnaslov "Dobili smo po Piksi":

"Juče je selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio spisak igrača za septembarske utakmice kvalifikacija za Evro 2024. u Nemačkoj. Isto je danas uradio i selektor Srbije Dragan Stojković, a na popisu se našao i mladi napadač Petar Ratkov. 

Poziv Ratkova u reprezentaciju Srbije je posebno zanimljiv, zato što je 20-godišnji napadač RB Salcburga osim Srbije mogao da izabere da igra i za Hrvatsku.

Mladi fudbaler preko majke ima hrvatske korene, pa tako i hrvatski pasoš i bio je meta i Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS). Pomenuti igrač još nije upisao nijedan nastup za A reprezentaciju Srbije, pa je zbog toga ima mogućnost da promeni nacionalnu selekciju, no čini se da je ipak donio odluku", jadikuju u splitskom mediju.

Ratkov je, inače, već navikao na dres Srbije, jer je za omladinsku reprezentaciju naše zemlje odigrao osam mečeva (i triput bio strelac), a za mladu reprezentaciju ovaj 20-godišnjak iz Beograda nastupio je pet puta i dao jedan pogodak. 

Evo i kako igra:

Ko je sve na Piksijevom spisku i šta čeka "orlove" u danima pred nama?

Selektor Srbije Dragan Stojković saopštio je danas širi spisak igrača koji konkurišu za sastav reprezentacije u kvalifikacionim utakmicama za EURO 2024 protiv Mađarske i Litvanije.

Srbija će 7. septembra dočekati Mađarsku, dok će 10. u goste Litvaniji, a na širem spisku selektora Stojkovića za te mečeve nalaze se:

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Nju Ingland Revolušn), Boris Radunović (Kaljari).

Defanzivci: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Pavlović, Aleksa Terzić (Salcburg), Srđan Babić (Spartak Moskva), Filip Mladenović (Panatinaikos). 

Vezni igrači su Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Saša Lukić (Fulam), Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Sasuolo), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Kostić (Juventus), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Filip Đuričić (Panatinaikos). 
Kandidati za špic su Dušan Vlahović (Juventus), Petar Ratkov (Salcburg), Luka Jović (Fjorentina), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).


Konačan spisak za naredna dva meča "orlova" Stojković će objaviti 1. septembra. Početak priprema za mečeve protiv Mađarske i Litvanije zakazan je 4. septembar.


Srbija deli prvo mesto G grupe sa Mađarskom, obe selekcije imaju po sedam bodova iz tri odigrana meča, Crna Gora ima četiri boda iz četiri meča, Bugarska dva iz tri utakmica, a Litvanija ima samo bod iz tri meča. Direktan plasman na EURO obezbediće po dve prvoplasirane selekcije. 

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)