PARTIZAN POBEDIO U HUMSKOJ: Preokret crno-belih na pogon Natha i Severine

Александар Илић
Aleksandar Ilić

13. 08. 2023. u 21:32 >> 21:08

FUDBALERI Partizana i Radničkog iz Niša sastali su se u trećem kolu Superlige Srbije. Slavio je domaćin nakon preokreta rezultatom 2:1.

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО У ХУМСКОЈ: Преокрет црно-белих на погон Натха и Северине

M. Vukadinović

Nišlije su odlično otvorile meč, od 13. minuta vrhunskim golom Save Petrova došli su i do vođstva, a nakon toga Partizan je zaigrao dosta angažovanije, a do izjednačenja došao je domaćin tek u 78. minutu iz penala. Strelac je bio Bibras Natho, samo sedam minuta kasnije crno-beli su došli do preokreta. 

Petrov je u 13. minutu pretrčao nekoliko metara niko od defanzivaca nije izašao na šut. Napadač Nišlija postigao je fantastičan pogodak, sa oko 20 metara poslao je projektil u desni ugao gola Aleksandra Jovanovića koji je ostao ukopan i samo pogledom ispratio loptu u mrežu. 

Da je Partizan zaigrao bolje u nastavku malo je reći. Ređale su se prilike, nekoliko je imao Kvinsi Menig, pokušavao je i Ksander Severina da matira Dragana Rosića, najbliži tome bio je Mateus Saldanja u 40. minutu. 

M. Vukadinović

Sjajno je šutirao fudbaler Partizana, ali je pogodio prečku gola Nišlija. Do poluvremena mreže su ostale mirne, te su Nišlije imale prednost 1:0. 

Nastavile su da se nižu prilike za domaćina, Severina, Saldanja, Natho... U više navrata su pretili u drugom poluvremenu. Nišlije su se u nastavku koncentrisale na odbranu svog gola. 

Izuzetak je bila šansa Nemanje Belakovića u 65. minutu kada je promešaio vezista Nišlija odbranu Partizana i iskosa šutirao, ali kraj gola Aleksandra Jovanovića. 

M. Vukadinović

Igrao se 77 minut kada je u šesnaetercu gostiju Alekandar Pejović oborio Aranđela Stojkovića. Bibras Natho realizovao je penal minut kasnije za izjednačenje. Sedam minuta kasnije sjajnim slobodnjakom Ksander Severina doneo je preokret crno-belima (1:2) 

Partizan - Radnički Niš (drugo poluvreme u toku) 1:2
(Petrov 13', Natho 78p, Severina 86')

86' GOL - Sjajno je Severina izveo prekid za Partizan. Šutirao je nisko, kroz zid, ali dovoljno precizno da savlada Rosića. 

78' PENAL - Bibras Natho bio je strelac, a pre toga Aleksandar Pejović oborio je u šesnaestercu gostiju Aranđela Stojkovića. 

72' Nestvarno je šta je Saldanja promašio. Našao se treći put u stopostotnoj prilici i isto toliko puta nije uspeo da savlada Rosića. 

70' Kalulu iz velike daljine šutira - pravo u reprezentativnog golmana Dragana Rosića. 

67' Aleksandar Mesarović ušao je u igru za Nišlije umesto Stojanovića. 

65' Belaković je promešaio odbranu Partizana, iskosa šutirao uspeo da savlada Jovanovića, ali ne i da ubaci loptu u mrežu. 

62' Javnu opomenu dobio je golman Radničkog Dragan Rosić zbog odugovlačenja pri vraćanju lopte u igru. 

56' Imao je Menig dosta boljih rešenja, na kraju je oprobao udarac, ali ne dovoljno precizno da ugrozi golmana Nišlija. 

51' Velika šansa, Ksander Severina je poslao sjajnu loptu, Saldanja promašio nepromašivo. 

M. Vukadinović

49'  Pokušaj Meniga sa velike udaljenosti, pravo u Rosića. 

47' dosta mirniji početak drugog poluvremena. 

PRVO POLUVREME 0:1 

45' Dva minuta igraće se dodatnih u prvom poluvremenu. 

43' Sjajan pokušaj Severine iskosa, ali na kraju bio je neprecizan fudbaler crno-belih. 

40' PREČKA! Sjajan šut Saldanje, prečka gola Rosića. Činilo se da ju je na putu ka golu udario Vojnović. 

M. Vukadinović

38' Sjajan šut Severine. Poslao je jak udarac ka golu Nišlija - pored gola odlazi lopta. U istom minutu Aleksandar Pejović je odgovorio na drugoj strani, hvata loptu Jovanović. 

32' Nova šansa za domaćina. Šutirao je Menig. Brani Dragan Rosić. 

29' Kakva šansa za Partizan. Severina je iskosa izašao pred Dragana Rosića, lopta je golmanu Nišlija prošla iza leđa, Saldanja je potom uspeo da šutira, ali ne i da pogodi prazan gol, neposredno pred liniju otklanjaju defanzivci Radničkog loptu. 

26' Najbolja šansa do sada za Partizan. Istrčao je Kvinsi Menig akciju, uspeo da šutira, ali ne i da ugrozi Rosića. 

M. Vukadinović

22' Sada je Belaković bio u sjajnoj prilici, blokirao ga je Aranđel Stojković u šesnaestercu crno-belih. 

21' Pošao je Kanute u obećavajuću akciju, istrčao je na polovinu Nišlija probao da proigra Natha, ali je odbrana dobro reagovala. 

13' GOL - Radnički iz Niša poveo je u Humskoj. Crno-beli su napadaču Nišlija dali priliku da se namesti na udarac, on je iz velike udaljenosti odapeo projektil, a Jovanović je mogao samo da isprati loptu u mrežu. 

11' Dosta nepovezana igra Partizana, veći deo uvodnog dela meča lopta je u nogama gostiju. 

8' Malo je nedostajalo da Mihajlo Ilić pošalje loptu u svoj gol. Lopta je prošla kraj stative. 

M. Vukadinović

7' Mogao je do gola Ksander Severina. Sudario se sa golmanom Radničkog, prebacio je loptu preko njega, kasnio je Jamkam ali je blizu gola neko od defanzivaca Nišlija sklonio loptu daleko od gola. 

3' Prva šansa za Partizan. Bibras Natho izveo je prekid sa preko trideset metara. Prva potencijalna opasnost po gol Nišlija bila je bezuspešna. 

1' utakmica je počela. 

Duel je počeo minutom ćutanja zbog smrti legendarnog golmana crno-belih Slavka Drljače. 

UOČI MEČA PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 

Partizan - Radnički Niš (sastavi) 

Stadion Partizana 

Sudija: Pavle Tomić

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja

Radnički Niš: Rosić - Vojnović, Jamkam, Bakić - Vlajković, Stajić, Pejović, Stojanović - Belaković, Petrov, Ilić.

Partizan je u prva dva dola remizirao 3:3 sa TSC-om u fantastičnom meču, pa je savladao Vojvodinu 2:0 na gostovanju na stadionu "Karađorđe".

"Za nas u ovom trenutku postoji samo Radnički, o Sabahu nećemo da pričamo dok ne prođe meč sa Nišlijama. Pobeda je jedini cilj, neće nam biti lako, videćete da ovaj tim drugačije izgleda sa i bez podrške i pozivam navijače da nas podrže", rekao je trener Partizana Igor Duljaj pred utakmicu sa Radničkim.

"Radnički je sada za nas derbi, posle dva teška gostovanja, odigrali smo dobro i podrška nam mnogo znači. A posle Radničkog možemo da priđamo o Sabahu", poručio je Duljaj. 

Nišlije imaju težak raspored na startu sezone, poraženi su od Čukaričkog 2:0, pa od TSC-a 3:0 na "Čairu", sada gostuju još jednoj ekipi sa vrha tabele na kraju prošle sezone. Gosti mogu da iskoriste fokus Partizana na revanš sa Sabahom da učine meč neizvesnim i dođu do iznenađenja.

BONUS VIDEO: Statua za Mesija u Mar del Plati 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)