RADOSLAV BATAK DEFINITIVNO BIVŠI: Vojvodina ima novog trenera

Novosti online

11. 08. 2023. u 13:44

Srpski stručnjak Ranko Popović zvanično je postao novi trener fudbalera Vojvodine, saopštio je klub iz Novog Sada.

РАДОСЛАВ БАТАК ДЕФИНИТИВНО БИВШИ: Војводина има новог тренера

FOTO: Tanjug

On je na toj poziciji zamenio Radoslava Bataka, a ugovor je potpisao do kraja tekuće sezone.

Debitovaće u nedelju kada Vojvodina gostuje Napretku u Kruševcu.

- Posle dužeg vremena ponovo sam u Srbiji i uželeo sam se malo svoje zemlje i rada ovde. Hvala svima na dobrodošlici i na lepim rečima. Ne bih mnogo da pričam, drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. Sve informacije koje sam dobio su pozitivne, klub je stabilan i odlično organizovan zahvaljujući predsedniku Dragoljubu Zbiljiću. U svetu je to normalno, ali ovde nije mala stvar da se sve obaveze na vreme izmiriju, a to potvrđuje da je klub stabilan i u sigurnim rukama. Ujedno, to je preduslov za dobru atmosferu u klubu, a ona je bitna za rezultate - rekao je Popović na promociji.

Uzbuđen sam i zahvalan sam na početku novog projekta, jedva čekam da upoznam igrače i da počnemo da radimo i da postavimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto, dodao je on.

- Gledam našu ligu, iako nisam dugo bio ovde, tako da imam dovoljno informacija da startujemo kako treba. Naš glavni interes je da izgleda onako kako treba i onako kako navijači žele da izgleda.

On se potom osvrnuo na predstojeću utakmicu sa Napretkom.

- Nevezano samo za ovu utakmicu koja je pred nama već i za svaku sledeću, moja neka fudbalska i životna filozofija jeste da je teren jedino merilo. Igrači imaju talenat i kvalitet i treba da im pomognemo da to pokažu na terenu. Kao sportista i kao čovek, igram svaku utakmicu da pobedim, a ne da je ne izgubim. Ovo možda zvuči prepotentno, ali s obzirom na ime i kvalitet koji ima Vojvodina, mi moramo tako svi da razmišljamo. Mi moramo da damo sve za pobedu, na svakoj utakmici - poručio je Popović.

Popović je bivši fudbaler Partizana, Spartaka, Etnikosa i Šturma, a trenerski zanat i karijeru gradio je u inostranstvu i dolazi sa bogatim međunarodnim iskustvom.

Nakon što je sedeo na klupi Spartaka u sezoni 2008/09, najduže je radio u Japanu, gde je vodio Tokio, Osaku, Oitu Trinitu, a u dva navrata je predvodio Mašidu, u kojoj je imao i poslednji angažman.

Jednu sezonu proveo je na klupi tajlandskog Burirama, sa kojim je osvojio Liga kup, a po jednu sezonu vodio je i indijski Pune siti, austrijski Sankt Pelten i špansku Saragosu.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!