"SABAH JE NJIHOV TSC": Iskusni golman Saša Stamenković analizirao rivala Partizana u Evropi

M. Blažić

05. 08. 2023. u 10:30

PRVA od dve stanice Partizana na putu ka trećem uzastopnom učešću u Ligi konferencija je azerbejdžanski Sabah. Klub iz Bakua je sa duplom pobedom nad letonskim RFS (2:1, 2:0) bacio crno-belima "rukavicu u lice", a da se uopšte ne radi o rivalu kojeg bi trebalo olako shvatiti svedoče reči čoveka koji je izuzetno dobro upućen u dešavanja u ovom klubu.

САБАХ ЈЕ ЊИХОВ ТСЦ: Искусни голман Саша Стаменковић анализирао ривала Партизана у Европи

Foto: M.V.

Reč je o nekadašnjem golmanu Crvene zvezde, Nefčija i upravo Sabaha, Saši Stamenkoviću, čije "skeniranje" Azerbjdžanaca u razgovoru za "Novosti" otkriva da se radi o rivalu koji zaslužuje veliko poštovanje.

- Jako su mlad klub, osnovani su godinu dana pre mog dolaska tamo 2018. To im je ujedno i bila prva sezona u društvu najboljih. Bilo je dosta naših igrača tamo, a ubedljivo najbolji je bio Marko Dević. Oni do dan-danas nemaju takvog igrača, definitivno je najbolji koji je gazio travu stadiona Sabaha - počeo je priču aktuelni čuvar mreže lučanske Mladosti.

Otkriva Stamenković da je za uspon Sabaha najzaslužniji čovek koji nije iz sportske priče.

- Ministar je glavni u klubu i zarad toga, tog njegovog entuzijazma, tu su gde se nalaze. Prošle godine su se skoro do kraja borili za titulu. Prve i druge godine smo više bili u zoni opstanka, što je bilo logično jer je klub bio jako mlad. Svako od nas je dao značajan doprinos da klub bude tu gde jeste. Kad sam video da sam dao sebe maksimalno koliko sam mogao, da Sabah stane na noge, razišao sam se i otišao dalje.

Odnosni na vrhu lige još nisu promenjeni.

- Ne može još uvek da se kaže da je u rangu Karabaga. Za mene je najveći klub tamo Nefči iako sada nije u sjajnoj situaciji. Mislim da je mala razlika između Karabaga i Sabaha, mogli bi da ih prestignu za koju godinu.

Ono što bi moglo da predstavlja dobru smernicu za crno-bele je poređenje kluba iz Bakua sa srpskim "dublerom".

- Podsećaju na TSC, a za to je najzaslužniji trener Murad Musaev, zadovoljstvo mi je što sam radio sa njim, vrhunski trener i čovek. Sa Krasnodarom je ušao u Ligu šampiona. Najinteresantniji igrač im je Mikels, a nedostajaće im Ukrajinac Kaščuk koji je otišao ovog leta. Musaev preferira 4-3-3, svako zna šta radi na svojoj poziciji. Igraju jako ofanzivno i imaju igrače za to.

Na kraju i prognoza predstojećeg dvomeča.

- Za mene ne bi bilo iznenađenje da odigraju dobro protiv Partizana i da prođu. Prednost crno-belih je iskustvo u Evropi, baš me zanima kako će to izgledati. Godinama sam želeo da Karabag ili Nefči izvuku Zvezdu ili Partizan. Ipak, neću biti u prilici da gledam prvu utakmicu jer ću tada dočekati neke navijače Zvezde koji dolaze na Sabor trubača u Guči - uz osmeh je zaključio Stamenković.

Podsetimo, prva utakmica Sabah - Partizan igra se u prestnici Azerbejdžana u četvrtak, 10. avgusta od 18 sati, dok je renvaš sedam dana kasnije

Ljut na Bufona što je batalio

IZBROJAO je Stamenković već 38 godina života, ali ne planira da uskoro završi profesionalnu karijeru.

- Od marta sam u Lučanima, vrlo sam zadovoljan. Vidim sebe u ovom klubu, voleo bih i da ovde završim karijeru, sve zavisi od zdravlja i forme. Prija mi klub, Neško Milovanović 30 godina opstaje u srpskom fudbalu, Neško je magija, a moram da pohvalim i mladog veoma perspektivnog trenera Igora Savića. Voleo bih da bar još deset godina mogu da branim. Iskreno, ljut sam na Bufona što je batalio u 46, gledaću da oborim njegov rekord - kaže Saša.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)