NE PADA IM NA PAMET DA SE SAMO BRANE PROTIV ZVEZDE: Fudbaleri Vojvodine jedva čekaju otvaranje sezone i to protiv šampiona Srbije

Novosti online

29. 07. 2023. u 18:27

TIMSKOM igrom, čvrsto i agresivno, sa namerom da se domaćinu ne dozvoli da se razmahne… tako će, kako potvrđuje Aleksandar Busnić, uzdanica fudbalera Vojvodine, ekipa sa „Karađorđa“ u nedelju da nastupi u derbiju sa šampionom na stadionu „Rajko Mitić“.

НЕ ПАДА ИМ НА ПАМЕТ ДА СЕ САМО БРАНЕ ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ: Фудбалери Војводине једва чекају отварање сезоне и то против шампиона Србије

FKV

- Ne idemo da se branimo, nego da igramo, da se nadigravamo kako nas ne bi fudbaleri mnogo jake Crvene zvezde, sabili u naš „šesnaesterac“. Naravno, čekaćemo i na kontru i pokušavati da ih ugrizimo a za sve to, jednostavno, moramo biti fanatični kao tim- kaže Busnić.

Novosađani su sezonu otvorili porazom u Nikoziji, gde su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, prošlog četvrtka, izgubili od kiparskog predstavnika Apoela, 1:2. To ih, međutim, kako veznjak Novosađana ističe, neće omesti da se na superligaškoj premijeri predstave u željenom svetlu.

- Imali smo naše prilike, istina, moglo je i bolje, ali imamo aktivan rezultat i uz naše navijače na našem stadionu, smatramo da možemo da prođemo dalje. Raspored nam je mnogo težak, ali nema ni pomisli o kalkulaciji i zato ćemo u Beogradu da nastupimo kao tim, sa 100 odsto mogućnosti, i da se nadamo pozitivnom rezultatu, pa neka pobedi ko bude bolji.

Kada govori o kvalitetima Crvene zvezde, Busnić ističe da je na tu temu suvišno trošiti reči, jer šampion jednostavno, nema slabe karike u timu.

- Igraju timski, brzo, prenose igre direktno, neguju visok presing… od golmana do „špica“ svi su vrhunski. Imaju novog, odličnog trenera, noveideje u igri i dodatni elan i nadam se da ćemo upravo u duelu sa njima neke od stvari u našoj igri popraviti- kaže Busnić.

Stigao centarfor

Džonatan Bolingi (29) internacionalac iz Demokratske Republike Kongo, za čiju je reprezentaciju odigrao 34 utakmice i postigao devet golova, u naredne dve godine nosiće dres Vojvodine.

Centarfor, visok 190 centimetara, došao je iz tajlandskog Buriram junajteda, za koji je na 53 utakmice dao 26 golova i osvojio čak šest trofeja, dve titule i po dva FA i Liga kupa Tajlanda. U Belgiji je od 2017. do 2020. godine igrao za Standard iz Liježa, Muskron, Antverpen i Eupen, a zatim u turskom Ankaraguču i švajcarskoj Lozani.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona