TORNADO SA "RAJKA": Baharova Zvezda protiv Fiorentine pokazala da je spremna za Ligu šampiona

Đ. S.

28. 07. 2023. u 08:38

ODAVNO navijači Crvene zvezde nisu izašli sa stadiona "Rajko Mitić" zadovoljni kao u sredu uveče. Rečenice kao što su "Jedva čekam Ligu šampiona", "Samo da počne", provejavale su kroz žamor oduševljene publike, koja je svedočila razbijanju Fiorentine (5:0), finaliste prošlogodišnjeg izdanja Lige konferencija, u generalnoj probi pred start prvenstva.

ТОРНАДО СА РАЈКА: Бахарова Звезда против Фиорентине показала да је спремна за Лигу шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Celoj priči poseban šmek daje podatak da su puleni Baraka Bahara svih pet pogodaka dali do 27. minuta. Nisu znali "ljubičasti" šta ih je snašlo, crveno-beli tornado protutnjao je pored fudbalera "viole" za pola sata... Pojačanja su blistala, starosedeoci su se potpuno pronašli u sistemu pragmatičnog Izraelca, koji je posle nešto više od mesec dana rada sa igračima stvorio mašineriju spremnu da gazi na svim frontovima.

Jeste da su u pitanju samo pripreme, ali partije na "Pari premijer kupu" U Sankt Peterburgu, pa onda i pobede nad TSC i Fiorentinom, obećavaju. I sa pravom bude nadu da bi posle grupne faze Lige šampiona, Zvezda mogla u evropsko proleće. Da li u Ligi Evrope kao trećeplasirani, ili možda čak u nekom ludom scenariju kao drugoplasirana u LŠ. Ako se ovako bude igralo, ništa nije nemoguće.

- Želimo da napredujemo, da to bude još bolje, veći intenzitet. Još smo u pripremama, dele se minuti, niko nije igrao 90 minuta, a u nedelju će šestorica fudbalera imati ceo meč. Jurimo formu i moramo da nastavimo tako. Očekivanja postoje, i to ne možemo da kontrolišemo, ali ne plašim se. Moramo da nastavimo da radimo, da se spremimo za Vojvodinu, za mene je to najvažnije. Gledamo samo narednu utakmicu - i dalje ostaje skroman Bahar, svestan da ono pravo tek predstoji.

ZNANjE Barak Bahar/FOTO: M. Vukadinović

 

Puna su usta navijačima i Pitera Olanjinke, Žan-Filipa Krasoa, Marka Stamenića i Omrija Glazera, "pokera" pojačanja kojima nije trebalo mnogo vremena da se uklope i ostave dobar utisak. Olanjinka i Kraso savršeno se dopunjuju u navali, Stamenić gospodari veznim redom i nijednim potezom ne otkriva da se radi o momku starom 21 godinu, dok je Glazer sjajnim odbranam najavio da će biti stub Baharove Zvezde.

- Utakmica je bila veoma dobra, očekivao sam da će biti malo teža. Uradili smo sve kako smo želeli, brzo i efikasno. Zadovoljan sam što sam postigao dva gola. Utakmica je išla u smeru u kom smo želeli, svi smo srećni i zadovoljni zbog rezultata - blistao je od sreće Olanjinka.

Nijedna od prethodnih generacija Zvezde pod Vladanom Milojevićem, Dejanom Stankovićem i Milošem Milojevićem nije izgledala ovako fizički i trkački moćno, ali i taktički utegnutno. Jasno opredeljenje da se izađe visoko i rival napadne na njegovoj polovini, za sada daje rezultate, puni srca navijačima, bivšim i sadašnjim igračima...

- Ne znam je li od 20.00 do 20.30, u tih pola sata, kroz Beograd prošao tornado, onaj što već nekoliko dana hara Balkanom, ili je ono bila Zvezda, to me interesuje. Opet su tu poređenja s nama iz 1991. To je, s jedne strane dobro, jer znači da tim vredi, ali ne treba nikog ni sa kim porediti, ovi momci su pokazali da su odlični na svoj način, u skaladu s ovim vremenom - u svom stilu, duhovito je Darko Pančev prokomentarisao Zvezdinu kanonadu.

Crvena zvezda juriš na 7. uzastopnu titulu započinje u nedelju protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić", dok će 31. avgusta sa nestrpljenjem čekati žreb za grupnu fazu Lige šampiona i imena potencijalnih rivala.

Terzić: Stvaranje moćne Zvezde

ODUŠEVLjEN pobedom nad Fiorentinom je i generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić:

- Rekao sam da hoću hrabru i napadačku Crvenu zvezdu, koja ne respektuje nijednog protivnika. Volim da vidim da Zvezda igra napadački, da deluje nadmoćno u odnosu na kvalitetnog rivala, da smo brži, snažniji, fudbalski potkovaniji. Sve ono što smo najavili pre šest meseci, to smo i uradili. Rekao sam da će navijači biti svedoci stvaranja jedne nove, moćne, evropske Crvene zvezde.

Analitičar kao "navijač"

SIMPATIČAN detalj srpskim izveštačima bile su i žestoke reakcije Baharovog video-analitičara Adama Davida. On je iz novinarske lože usklicima proslavljao svaki dobijen duel, osvojenu loptu, dobru odbranu, pravovremeni pas...

BONUS VIDEO: AKCIJA I REAKCIJA: Ovako je Luka Jović reagovao na povike "delija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024