NAJNOVIJE INFORMACIJE: LJupko Petrović u veštačkoj komi

Novosti online

02. 07. 2023. u 14:14

LEGENDARNI srpski trener Ljupko Petrović je, po najnovijim informacijama, u veštački izazvanoj komi, nakon saobraćajnog udesa koji je prouzrokovao u četvrtak.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Љупко Петровић у вештачкој коми

FOTO: N. Paraušić

Trener koji je Crvenu zvezdu vodio do titule šampiona Evrope, a potom i sveta 1991. godine vozio je na autoputu u suprotnom smeru na obilaznici oko Beograda.

Od tog šoka je Petrović doživeo dva moždana udara od kojih je u veštačkoj komi, otkrio je kardiohirurg Miljko Ristić.

 On je istakao da slavni trener nije izvan životne opasnosti, ali da je optimista po pitanju krajnjeg ishoda.

- Ljupka znam privatno, a bio je i naš pacijent, radili smo mu neka ispitivanja. Pogodilo me je to što mu se desilo. Koliko znam, u stabilnom je stanju, tako da je to ohrabrujuće, ali ne možemo više od toga reći, nadam se da će sve ići u dobrom pravcu. Nisam bio u poseti, ali dobro sam informisan. Poznajem ga i lično. Kod oštećenja mozga princip lečenja je farmakološko produžavanje kome, jer onda su najmanje potrebe moždanih funkcija, za kiseonikom i slično. On je trenutno u veštačkoj komi. Moram da budem realan - njegova pregnoza je neizvensa. Mislim da će on ipak izgurati, optimista sam. Najkritičnijih je bilo prvih 48 sati, a on se za sada drži odlično, rekao je Ristić za "Informer".

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)