ZVEZDA AKTIVIRALA PRVU TRANSFER BOMBU: "DŽelat" Real Madrida stigao na Marakanu i pojačao crveno-bele (VIDEO)

Novosti online

15. 06. 2023. u 15:20

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je obradovao svoje navijače.

ЗВЕЗДА АКТИВИРАЛА ПРВУ ТРАНСФЕР БОМБУ: Џелат Реал Мадрида стигао на Маракану и појачао црвено-беле (ВИДЕО)

Foto: Tanjug / AP

Reprezentativac Gane Edmund Ado prvo je pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, saopšteno je iz tabora crveno-belih.


Ado (23) je sa Crvenom zvezdom potpisao ugovor na četiri godine. Reprezentativac Gane je u beogradski klub stigao iz subotičkog Spartaka. On je u Spartak došao početkom godine, a imao je ugovor sa klubom iz Subotice do juna 2025.

Edmund Ado / FOTO: FK Crvena zvezda

Ado je od 2018. do 2021. igrao za slovačku Senicu, a potom je do kraja 2022. nastupao za Šerif iz Tiraspolja. Za reprezentaciju Gane odigrao je osam utakmica.


Ado igra na poziciji zadnjeg veznog fudbalera, a prvo je pojačanje Crvene zvezde, koja će naredne sezone igrati u Ligi šampiona. Edmund ima iskustvo igranja u Ligi šampiona, a bio je jedan od najboljih fudbalera prvaka Moldavije pre dve godine u trijumfu Šerifa nad Realom u Madridu.


Uprava "crveno-belih" je već angažovala novog trenera Baraka Bahara. Upravo srpskog prvaka aktivno radi na pojačanjima u letnjem prelaznom roku kako bi klub spremno dočekao narednu sezonu i što jači dočekao utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona.
Crvena zvezda je prošle sezone osvojila "duplu krunu" u domaćem prvenstvu, a kao šampion Superlige Srbije izborila je direktan plasman u grupnu fazu Ligu šampiona.

"Novosti" su Ada najavile još početkom juna, i to ovako

Ado je crveno-belima postao izuzetno interesantan još pre dve godine, kada je blistao u dresu Šerifa. Prvak Moldavije je tada nadigrao Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je "razbio" i zagrebački Dinamo. Usledili su neočekivani podvizi u elitnom takmičenju, Šerif je usred Madrida pobedio Real sa 2:1, a Ado je kao zadnji vezni odigrao "doktorsku" partiju.

Međutim, usledio je pad, Šerif je rasprodao čitavu generaciju, a kada je Zvezda ušla u pregovore da dovede Ada, zapelo je oko previsokog obeštećenja, u iznosu od milion i po evra. Srpski prvak nije želeo da izdvoji toliki novac, što se pokazalo kao dobra procena. Vezista iz Gane je, kao i Šerif, počeo da posustaje, više je bio rezerva nego što je igrao. Na kraju se desilo da je kao slobodan igrač, iznenada u januaru 2023. stigao u Spartak. Pričalo se i tada da iza tog transfera stoji Crvena zvezda, sa ciljem da se Ado postepeno vrati u formu, pa ako se podigne na potreban nivo, da ga dovede.

Snažni vezista je bio standardan u timu iz Subotice, odigrao je ovog proleća 16 utakmica (jedna asistencija) i novi trener crveno-belih Barak Bahar bi voleo da ga vidi na pripremama koje će početi 20. juna. Biće dobrodošao, jer se na poziciji defanzivnog veznog Zvezda najviše oslanjala na Srđana Mijailovića. Kanga i Kangva su mnogo više napadački orijentisani, što važi i za novajliju iz Kopenhagena Marka Stamenića. Zato na "Marakani", pored Ada, razmišljaju da dovedu još jednog ozbiljnog "razbijača" u manevru.

Bonus video: VATRENO I PO KIŠI: Bakljada "delija" tokom finala Kupa Srbije u fudbalu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)