SRPSKI KLUB POMERA GRANICE U NEMAČKOM FUDBALU: Entuzijazam i ljubav vetar u leđa, imaju čak i Aleksandra Mitrovića

Novosti online

13. 06. 2023. u 10:25

U Nemačkim nižim ligama postoji jedan dobro organizovan klub koji odiše srpskim ponosom, a čiji su svi igrači sa prostora naše zemlje. FK Srbija iz Manhajma deklasirala je rivala Landesliga Rajn-bejar. U polufinalu su slavili 4:0, dok su u finalu bili još ubedljiviji, pobedivši SG Horenberg sa čak 6:0.

СРПСКИ КЛУБ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ У НЕМАЧКОМ ФУДБАЛУ: Ентузијазам и љубав ветар у леђа, имају чак и Александра Митровића

FK Srbija Mannheim

Klub je sastavljen od fudbalera iz Srbije koji žive i rade u Nemačkoj. Sve je krenulo davne 1960. godine kada je osnovan FK Jadran koji je u to vreme igrao samo privatne lige.

Potom je klub 1990. godine preuzeo Mirko Jozić, preduzetnik iz Nemačke koji je postao i glavni finansijer kluba, dok od 2006. godine klub nosi ime FK Srbija iz Manhajma.

Klub je 2019. godine promovisan u Landesligu (sedmi rang u nemačkom fudbalu, od deset). U to vreme bio je prvi srpski tim kojem je to pošlo za rukom. Klub je do istorije došao pod trenerom Kristijanom Kićom Spreakovićem.

FK Srbija Mannheim

Istorija se ponovila pod palicom trenera Demira Durića, koji je nekada uspešno kao igrač nastupao u Bundesligi.

Glavni sponzor tima Srđan Jozić, kao i njegov otac nesebično pomažu klub da nastavi sa uspešnim radom i napretkom. Sa ponosom ističe da klub ima prateću infrastrukturu na kojoj bi klubovi iz viših rangova pozavideli. Kvalitetnu opremu, medicinsko osoblje, a finansijske obaveze uredno se isplaćuju ka svim zaposlenima u klubu, te je to stvorilo podlogu za rast i plasman u viši rang.

Uz pomenutog Jozića tu je i Aleksandar Mitrović, imenjak poznatog napadača iz Fulama obavlja ulogu sekretara kluba. Tu su Dušan Dautović, potpredsednik kluba, kao i blagajnik Radovan Spasojević.

Od sledeće sezone stručni štab će pojačati i dugogodišnji bivši igrač Srbije Manhajm Aleksandar Šorda u ulozi sportskog direktora.

FK Srbija Mannheim

Ova dobro odabrana grupa fudbalskih entuzijasta nesebično ulaže svoj trud i dragoceno vreme kojega niko nema previše u državi Nemačkoj. Srbija Manhajm ima i drugi tim koji je sastavljen 100% od skoro pridošlih momaka sa naših srpskih prostora, koji su bili vicešampioni u privatnoj ligi.

Momci koji su uspeli da dominiraju ove sezone i da se plasiraju u Landesligu su: Lukić Goran, Tsapoglou Efthimios, Stanković Miloš, Stanimirović Božidar, Kostić Stefan, Stanišić Luka, Mladenović Zoran, Španović Vuk, Mitrović Aleksandar, Giannakidis Alex, Mitrović Milan, Ignjić Miloš, Golubović Milan, Rajković Marko, Marjanović Srđan, Schneider Tobias, Uchida Kenta. Trener Demir Durić i asistent Henrik Hofstater.

Parola svih koji prate ovaj mali a veliki klub je "Fudbal u duši - Srbija u srcu, FK Srbija Manhajm"

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona