BRAVO, "ORLIĆI": Kadeti Srbije za dva dana igraju sa Poljskom na EP u Mađarskoj

N. I.

25. 05. 2023. u 12:05

OD ponora do velikog uspeha i euforije. Kako su kadeti Srbije počeli fudbalsko prvenstvo Evrope u Mađarskoj, činilo se da će spuštene glave da se vrate kući. Ali oni su na kraju grupne faze takmičenja sami sebe katapultirali direktno u četvrtfinale. Ključan je bio remi sa Španijom (1:1) u poslednjem kolu, ali je prekretnica bio ubedljiv trijumf nad Italijom u drugom kolu (2:0).

БРАВО, ОРЛИЋИ: Кадети Србије за два дана играју са Пољском на ЕП у Мађарској

FOTO: FSS

Precizni analitičari će možda da kažu da je "orliće" u stvari razdrmao šokantan poraz od Slovenije na startu šampionata. "Zmajčeki" su deklasirali "orliće" sa 4:2 i nadvili tamne oblake nad njihov dalji plasman. Međutim, selektor Aleksandar Luković i njegov stručni štab su očigledo iza zatvorenih vrata, na sastancima, ali i na treninzima uspeli da probude svoju ekipu koja je sada možda spremna i za velika dela. Jer u četvrtfinalnom meču, u subotu sa početkom u 17 časova u Budimpešti, Srbija ide na Poljsku koja je u svojoj grupi bila više nego moćna u mečevima sa Švedskom (5:2), Belgijom (5:0) i Norveškom (3:2).

- Još sam pod utiskom, nije lako vratiti se posle lošeg starta turnira. Svi su nekako razmišljali o porazu protiv Slovenije, a mi smo se bavili nama i pripremali za poslednje dve utakmice. Odigrali smo protiv najkvalitetnijih reprezentacija u grupi kako treba i zasluženo otišli među osam najboljih ekipa na kontinentu. Protiv Španije smo defanzivno bili veoma korektni, ofanzivno moramo mnogo bolje, naročito protiv ekipa koje svoju igru baziraju na posedu. Ne bih voleo da se upadne u neku euforiju, skloni smo da idemo od sjaja do očaja. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da se pre svega dobro odmorimo i da što bolje pripremimo utakmicu sa Poljskom. Zahvalio bih se svim našim ljudima koji su došli u Budimpeštu da nam pruže podršku, nadam se da će ih biti u još većem broju u četvrtfinalnom meču koji je na programu u subotu - kaže selektor Srbije Aleksandar Luković.

Timski duh

STRELAC jedinog gola za našu reprezentaciju protiv Španije Andrija Maksimović sijao je od zadovoljstva po završetku susreta u Budimpešti:

- Utisci su fenomenalni, plasirali smo se među osam najboljih selekcija u Evropi. Bilo je jako važno da prebrodimo i što pre zaboravimo poraz od Slovenije. Ušli smo motivisano u duel sa Španijom, odigrali strpljivo i svih 90 minuta imali kontrolu utakmice. Osetio se još jednom timski duh koji krasi ovu ekipu od prvog dana okupljanja. Činjenica da sam tresao mreže Italije i Španije na ovom turniru nije mi toliko bitna, koliko me raduje igra cele ekipe. Svi smo zaslužni za ovaj podvig, od igrača, do selektora i članova stručnog štaba - kaže Maksimović. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!