SPEKTAKL NA MARAKANI! Zvezda za treću duplu krunu u nizu, Čukarički za drugi trofej u istoriji kluba

Tanjug

25. 05. 2023. u 09:38

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog igraće večeras od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić" finale Kupa Srbije.

СПЕКТАКЛ НА МАРАКАНИ! Звезда за трећу дуплу круну у низу, Чукарички за други трофеј у историји клуба

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je već obezbedila titulu u Superligi Srbije, a želi da trijumfom u Kupu osvoji treću uzastopnu duplu krunu.

"Očekujem dobru utakmicu, termin je evropski, da se polako privikavamo na ono što ekipu očekuje na jesen. Rival je mlada i poletna ekipa, željna dokazivanja i borbe za preostali trofej u sezoni", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević uoči finala Kupa Srbije.

Zvezda je ove sezone ostvarila tri pobede protiv Čukaričkog, ali Milojević smatra da to u finalu Kupa nije nikakva prednost.

"Kup je najmasovnije takmičenje gde i manji timovi iz nižih rangova vide svoju šansu i idu preko maksimalnih mogućnosti. Kad spustite gard i niste na maksimumu, to može da bude problem i zato pozivam na oprez i odgovornost", zaključio je Milojević i najavio da će na teren izvesti najjači tim.

FOTO: M. Vukadinović

 

Čukarički, koji je pre osam godina osvojio trofej pobedom u finalu protiv Partizana, takođe na stadionu Rajko Mitić, igraće bez trojice pozajmljenih igrača Zvezde (Zoran Popović, Radovan Pankov, Vladimir Lučić), suspendovanog Sambu Sisoka i povređenih Stefana Kovača i Ibrahima Ndajea.

"Očekuje nas praznik fudbala, Zvezda je svakako favorit zbog svega što je uradila ove godine, osvojila titulu, ali to ne umanjuje naš uspeh i verujem da imamo šanse da osvojimo trofej. Sve utakmice smo do sada igrali u gostima, sve pobedili, bez primljenog gola. Sad nas čeka finale, jedna utakmica, autsajderi smo, ali sigurno ćemo biti bolji nego na prethodnim utakmicama. Daćeno sve od sebe, ovakve prilike se pružaju možda jednom u životu i da probamo da osvojimo trofej", rekao je trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez uoči finala Kupa Srbije.

Finale Kupa Srbije sudiće Milan Mitić, a njegovi pomoćnici će biti Čedomir Andrejić i Miloje Milićević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja