BRAVO, "ORLIĆI": Sjajna Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva (VIDEO)

Novosti online

24. 05. 2023. u 18:49

KADETSKA fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Španijom - 1:1 u 3. kolu grupne faze Evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj. "Orlići" su se na taj način plasirali u četvrtfinale.

БРАВО, ОРЛИЋИ: Сјајна Србија у четвртфиналу Европског првенства (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Ušla je "furija" u ovaj meč sa maksimalnim učinkom, ali izabranici Aleksandra Lukovića su bili svesni svojih kvaliteta. Pokazali su protiv Italije da poseduju ozbiljan kvalitet i punoi samopouzdanja su izašli na megdan selekciji koju sa klupe predvodi Đulen Gerero.

Prvo poluvreme nije bilo mnogo sadržajno, ali su se fudbaleri odužili navijačima u drugom delu. Srbija je prva stigla do prednosti. Igrao se 68. minut kada je Andrija Maksimović ispratio centaršut Matije Popovića i glavom zatresao mrežu rivala.

Ipak, Španija je od tog trenutka krenula po izjednačenje i do njega je stigla u 78. minutu kada je igrač Barselone Lamine Jamal savladao Viktora Džodića. Primio je loptu na levoj strani, uneo je u sredinu i postigao veoma efektan gol.

U drugoj utakmici ove grupe, Italija je pobedila Sloveniju sa 3:0 i tako pomogla Srbiji da se plasira među osam najboljih reprezentacija na Evropskom prvenstvu.

Španija je ostala lider grupe sa sedam bodova, "orlovi" su drugi sa četiri, Slovenija i Italija imaju po tri.

Naša selekcija će za plasman u polufinale igrati protiv Poljske. Taj meč na programu je u subotu od 20 sati. Pobednik ovog duela će ići na boljeg iz susreta Nemačka - Švajcarska.

Parovi četvrfinala:

Poljska - Srbija

Irska - Španija
Nemačka - Švajcarska
Francuska - Engleska

 

Španija - Srbija 1:1 (0:0)

Stadion: "Arok Palija" Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Damjan Silveštrak (Poljska). Sterlci: Jamal 78. (Španija) - Maksimović 68. (Srbija)

Španija (4-3-3): Himenez - Arza (od 46. Rahado), J. Martin, Kubarsi, Mesa (od 81. Granado) - Dijaz, Prim, Martinez (od 81. Munjoz) - Jamal, Guju, R. Martin (od 46. Ernandez).

Srbija (3-4-2-1): Džodić - Milosavljević, Simić, Đurić - Ćuk, Mitrović, Petrović (od 81. Alilović), Vukojević (od 69. Sremčević) - Maksimović (od 81. Subotić), Popović (91. Delibašić) - Cvetković.

Foto: Printskrin/Rezultati.com

BONUS VIDEO: Gudelj za Novosti: Vlahović i Kostić su nam poželeli da osvojimo Ligu Evrope

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024