PLAĆENICI NAPOLJE! - Pobuna navijača Pari Sen Žermena

Ništa više ne ide kako treba u Pari Sen Žermenu. Posle suspendovanja Mesija na 15 dana i prethodnog ponižavajućeg poraza za tim ovakvog ranga od Lorijana na "Parku Prinčeva" sa 3:1, najvatreniji navijači pariskog kluba su iskazali nezadovoljstvo protestom ispred centra za treninge, sedišta ekipe, pa čak i ispred kuće Nejmara!

ПЛАЋЕНИЦИ НАПОЉЕ! - Побуна навијача Пари Сен Жермена

Foto: Profimedia

Stotine "ultrasa" okupili su se, s bakljama i parolama u rukama, ispred sedišta PSŽ u Bulonj-Bijankuru na zapadnoj pariskoj periferiji, tražeći da "plaćenici" budu izbačeni iz tima. Vređali su Mesija, Nejmara, Veratija, tražili ostavku predsednika kluba Nasera Al Helaifija, a nisu bili nimalo nežni ni prema domaće gore listu, treneru Kristofu Galtijeu.

- Pariz, to smo mi!  Dosta nam je legionara! Dajte otkaz Mesiju! Izbacite Nasera! Uprava, ostavka! – samo su neki od uzvika koje su upućivali iznervirani navijači.

Od igrača su tražili da oznoje dresove i zapitali se kuda to ide PSŽ. Uputili su i saopštenje u kome su izrazili zabrinutost uz pitanje ima li pilota u avionu. Izrazili su zadovoljstvo i zbog "neplanske" kupovine preskupih igrača i nedostatka vizije.

Uveče su otišli ispred Nejmarovog stana u mestu Bužival, nedaleko od Bulonj-Bijankura, uzvikujući između ostalog: "Nejmare, gubi se!"

Prethodno su se navijači u ponedeljak uveče okupili ispred trening-centra PSŽ u Sen Žermenu, uz poruke igračima da ih "niko više ne poštuje" i pitanje: "Zašto bismo to činili mi?".

Poraz protiv Lorijana bio je treći po redu u četiri poslednja meča odigrana kod kuće. Za tim takvog ranga i sa tolikim zvezdama, to je prava bruka. PSŽ ima šest poraza u prvenstvu i zauzima prvo mesto na tabeli, sa 5 bodova više od drugoplasiranog Olimpika iz Marselja, pet kola pre kraja, i još nije obezbedio titulu. Istpvremeno, odavno je ispao iz nacionalnog kupa i Lige šampiona.

PSŽ: SRAMNO PONAŠANjE

Posle izliva besa navijača, klub je izdao saopštenje u kome "najoštrije osuđuje neprihvatljive i uvredljive postupke male grupe pojedinaca, koji su se desili u sredu."

- Bez obzira na neslaganje, ništa ne može opravdati takve postupke. Klub daje punu podršku igračima, upravi i svima na koje se odnosi ovakvo sramno ponašanje – poručili su iz PSŽ.

NEĆE NA STADION FRANCUSKE

Pariski "Ultrasi" su takođe izrazili neslaganje da PSŽ napusti "Park Prinčeva" i zaigra na "Stadionu Francuske", što je jedna od opcija koja se trenutno razmatra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina