VEČITI DERBI KAKAV NIJE VIĐEN 17 GODINA: Partizan i Crvena zvezda igrali bez publike, i to kako...

A. I.

26. 04. 2023. u 20:26 >> 20:28

FUDBALERI Partizana su u 32. kolu Superlige Srbije dočekali Crvenu zvezdu. Meč je odigran pred praznim tribinama stadiona u Humskoj. Zanimljiv je i podatak da je prvi put od 23. seprembra 2006. godine prvenstveni okršaj "večitih" na stadionu crno-belih završen je bez golova (0:0).

ВЕЧИТИ ДЕРБИ КАКАВ НИЈЕ ВИЂЕН 17 ГОДИНА: Партизан и Црвена звезда играли без публике, и то како...

FOTO: M. Vukadinović

Od starta su i Partizan i Zvezda igrali otvoreno i ofanzivno. Tokom prvog dela i jedni i drugi imali su šanse za kojima su mogli da žale.

Odličan početak 170. večitog derbija smo gledali. Imao je Rikardo priliku u trećem minutu, malo je nedostajalo da ozbiljno ugrozi gol Milana Borjana, a sa druge strane je nakon prodora Pešića šutirao Milan Rodić, tik pored stative crno-belih.  

Prvi udarac ka okviru gola Borjana imao je u desetom minutu Rikardo, slabo je zahvatio loptu. U nastavku je Crvena zvezda imala više loptu u svom posedu. U 14. minutu zakasnio je za delić sekunde Aleksandar Pešić na udarac, te je Nemanja Stevanović uhvatio loptu bez mnogo problema.  

FOTO: M. Vukadinović

Veliku šansu imao je Partizan u 26. minutu meč. Menig je zalomio po levoj strani, ušao u šesnaesterac, proigrao je Fusenija Dijabatea koji je utrčavao u šesnaesterac, lepu priliku imao je igrač domaćih, šutirao je visoko preko gola.

U smiraj prvog poluvremena najveća šansa za Zvezdu. Katai je pred petercem došao do lopte. Promešao je Danila Pantića i Svetozara Markovića, poslao loptu ka golu, a ona prolazi kraj stative.

Menig je pripretio na startu drugog dela meča, bio je neprecizan, u 54. minutu udarac je oprobao i Danilo Pantić bio je nrepceizan.

FOTO: M. Vukadinović

Menig je u 59. minutu ustupio svoje mesto na terenu Bibrasu Nathu. Izraelac je pri prvom kontaktu sa loptom na iskušenje stavio Borjana. Dijabate je pokrenuo akciju, proigrao Filipovića, a ovaj Natha. Snažno je šutirao, a Borjan odbranio.

Dijabate još jednom povlaši na levoj strani, šalje loptu u srce šesnaesterca gde ju je čekao Nemanja Jović. Mladi fudbaler crno-belih loše je zahvatio loptu, lak plen za Borjana.

Najbliži golu bio je Bukari u 86. minutu, odlično je Stefan Mitrović prošao po levoj strani, pobegao je čuvarima i pronašao saigrača, a on je glavom poslao loptu u stativu već savladanog Stevanovića. Do kraja meča mirovale su mreže, a tok duela možete da pogledate u nastavku teksta:

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA  0:0 (0:0)

KRAJ MEČA

90' Tri minuta produžen je meč.

86' Kakva prilika za Zvezdu! Povukao je po levoj strani Stefan Mitrović, pobegao je čuvaru, poslao loptu do Bukarija, a ovaj glavom pogodio stativu!

83' Slavoljub Srnić ušao je u igru umesto Gelora Kange.

80' Nemanja Jović se našao u odličnoj prilici. Dijabate je proigrao Jovića u srcu šesnaesterca, a mladi fudbaler Partizana loše je zahvatio loptu.

FOTO: M. Vukadinović

77' Lopta je pala pred Dragovića u petercu, nije se najbolje snašao, odbranio se Partizan

73' Nemanja Jović dobio je žuti karton u Partizanu, a Irakli Azarov zamenio je Milana Rodića, odnosno Stefan Mitrović Mirka Ivanića.

71' Velika inicijativa Partizana. Dijabate se našao u obećavajućoj prilici. Imao je šansu da šutira, bio je neodlučan, zalomio je, ali je previše čekao, na kraju ništa od ozbiljnije šanse.

60' Iz prvog kontakta sa loptom Bibras Natho je sjajno šutirao. Odlično ga je proigrao Filipović, akciju je začeo Dijabate, a Borjan odlično brani.

58' Veliki problem za Partizan. Kvinsi Menig neće moći da nastavi meč. Umesto Holanšanina u igru će ući Bibras Natho

55' Kings Kangva ušao je u igru umesto Mijailovića.

54' Veoma neprecizan bio je Danilo Pantić. Njegov pokušaj sa daljine otišao je visoko preko gola.

FOTO: M. Vukadinović

48' Imao je Kvinsi Menig priliku, ali nije bio dovoljno precizan.

46' Nastavljen je meč.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Minut je produženo prvo poluvreme. Krenuo je Partizan u kontru. Ispred Rikarda je Gomeš reagovao.

42' Katai je promešao Pantića Markovića uputio je udarac, tik pored stative Stevanovića prolazi lopta. Morala je odbrana bolje da reaguje u svom petercu.

39' Rikardo je nakon kornera otklonio opasnost pred golom Stevanovića. Odoleli su crno-veli pritisku.

38' Nezgodan centaršut Gelora Kange, odskočila je lopta pred golom Stevanovića, a čuva mreže Partizana poslao ju je u korner.

35' Mlak pokušaj Bukarija sa desne strane. Nije namučio Stevanovića.

32' Faulirao je oštro Svetozar Marković Aleksandra Pešića, dobija igrač crno-belih žuti karton.

FOTO: M. Vukadinović

26' Kakav promašaj Dijabatea! Menig je odlično ušao u šesnaest, dodao Dijabateu koji je sa sredine terena imao lak posao, šutirao je, ali visoko preko gola. 

25' Za sada terenska inicijativa na strani gostiju, dok su ozbiljniju priliku imali igrači crno-belih.

15' Velika šansa za Zvezdu! Zakasnio je za delić sekunde na loptu Aleksandar Pešić, kasnio je Igor Vujačić, intervenisao je golman domaćina

13' Gosti imaju više loptu u svojim nogama, šutirali su Mijailović i Katai iz daljine, nije mnogo posla bilo za Stevanovića.

9' - Prvi udarac u okvir gola crno-belih. Rikardo je tukao glavom, slabo je zahvatio loptu, lak plen  bio je to za Borjana.

FOTO: M. Vukadinović

6' - Pešić je povukao po levoj strani, krenuo je da "zalomi" ka srcu šesnaesterca, odbitak je odšao do Rodića, a njegov pokušaj prošao je tik kraj stative Stevanovića.

4' -  Iz kornera je Vujačić glavom pretio, pored stative je prošla lopta.

3' - Odličan start Partizana, pritiskao je Rikardo, morao je da reaguje Borjan. U nastavku napada Jović je odlino proigrao napadača crno-belih koji je malo zakasnio, samo korner.

1' - Utakmica u sablasno praznoj Humskoj je počela. Prvi napad ima Zvezda.

UOČI MEČA

18.10 - Na klupi su crno-belih ostali: Popović, Baždar, Fejsa, Ilić, Jevremović, Natho, Pavlović, Saničanin, Šehović, Stjepanović, Živković.

Dok je Miloš Milojević kao plan "b" ostavio sledeće igrače: Vasiljević, Azarov, Gobeljić, Kangva, Mitrović, Mituljikić, Nikolić, Prucev, Rakonjac, Spajić, Srnić.

17.20 - Poznati su sastavi Partizana i Crvene zvezde za 170. "večiti derbi"

Partizan - Crvena zvezda

Stadion Humska - Bez gledalaca

Sudija: Dejan Trifković

Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Kolorado, Pantić, Jović, Dijabate, Menig, Rikardo

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Dragović, Eraković, Rodić, Mijailović, Kanga, Ivanić, Bukari, Katari, Pešić

16.50 -  "Večiti derbi" spremno dočekuju i Crvena zvezda, kao i domaćin Partizan.

16.08 - Navijači Crvene zvezde, "delije" najavili su organizovano gledanje meča u holu zapadne tribine stadiona "Rajko Mitić". 

- igrače ne možemo bodriti sa tribina, kako smo navikli, organizovali smo zajedničko gledanje u holu na zapadu našeg stadiona. Dođite od 17.30, da se u što većem broju družimo i zajednički dočekamo pobedu - stoji u saopštenju Delija.

Meč Partizana i Crvene zvezde biće odigran bez prisustva publike. Zanimljivo je da je ovo četvrti put da se igra pred praznim tribinama, a crno-beli u tim uslovima do sada nisu slavili

Domaćin će pokušati da poruši negativnu tradiciju i upiše pobedu, kako bi ostao u borbi za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok Zvezda želi pobedom da potvrdi titulu šampiona "Mocart bet" Superlige Srbije.

U prvom delu sezone u jesenjem delu slavila je Zvezda 2:0, dok je drugi meč u prolećnom periodu sezone završen 1:1.

REČ TRENERA PARTIZANA - Duljaj: Nema izgovora

– Specifično je mnogo toga. U aprilu je bio rekordni sneg kada sam došao, sada je derbi bez publike, mislim da to nema nikakvog smisla, fudbal se igra zbog publike. Veoma teška situacija koju ne možemo da izbegnemo. Ono što možemo da uradimo je da pokažemo karakter, ako ga imamo, a verujem da imamo.  Sve ostalo što se priča okolom mora da se poništi, nema izgovora - te nije plata, te nije ovo, te nije ono. Onaj ko poštuje dres Partizana mora da izađe na teren i da opravda to što je u Partizanu, uključujući i mene. Ulog je veliki što se tiče Partizana, ne bežimo od toga, moramo da damo sve što je u našoj moći da se izvučemo iz ove situacije. Najteži teg nije u nogama nego u glavi. Naravno da je teško, možete da puštate filmove Gladijator i Sparta, to su gluposti, poenta je da sebe motivišeš, da budeš pošten prema sebi da znaš da si dao sve od sebe. Ako su bolji, pružiš ruku. Svako treba da pođe od sebe, da li je dao maksimum – rekao je Igor Duljaj.

REČ TRENERA ZVEZDE- Milojević: Potrebna vrela krv i hladna glava

- Potrebna je vrela krv i hladna glava. Pokazali smo da možemo da igramo dobar fudbal i u poslednjem derbiju, možda 45-40 minuta. Ne mislim da su igrači komforni, već ljudski mozak sam navodi da se pobeđuje uz ne previše napora. Moramo da budemo pravični i kritični, svaka čast i veliki podvig je šesta titula u nizu, ali moj posao i svih u klubu je da tražimo više. Ne možemo da budemo nerealni, ali želimo više od ovoga. Ništa se nije promenilo od osvajanja titule. Titula je bila prioritet, kup je takođe sam po sebi kada branite trofej, ali i da se stvori mlada baza igrača da se donese novac i rezultat. Ne postoji nijedan tačka od koje sam odstupio, svi su dobili prostor, neki čak i više, ali kao mladi morate da imate statistiku da biste bili prepoznatljivi. Verujem da će sve doći. Derbi bez publike nije derbi. Fudbal se igra zbog navijača. Šta je tu je, nisam neko ko se meša, ali ja to ne volim i to je moj stav. Voleo bih da je 20.000 naših i njihovih, verujem da bi naši navijači bili glasni. Mislim da više ovo šteti nama, rekao je Milojević.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici