ŠOK ZA SRBIJU! Piksi ostaje bez velikog pojačanja, Lozana poslednja šansa

Novosti online

29. 03. 2023. u 14:05

Fudbalski savez Srbije nastavlja borbu za golmana poljskog lidera Rakova Vladana Kovačevića.

ШОК ЗА СРБИЈУ! Пикси остаје без великог појачања, Лозана последња шанса

FOTO: AP/Tanjug

Rođeni Banjalučanin prihvatio je poziv Fudbalskog saveza Srbije, ali ga je birokratija sprečila da obuče dres "orlova."

Zbog pravila iz 2020. godine, FIFA je zabranila FSS da pozove čuvara mreže na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

- Igrač koji je igrao za reprezentaciju druge države nakon što je napunio 21 godinu ne sme da promeni sportsko državljanstvo - stoji u pravilniku FIFA.

Nekadašnji član Sarajeva je rođen 11. aprila 1998. godine, a poslednji nastup za U21 selekciju Bosne i Hercegovine imao je 13. oktobra 2020. godine sa 22 godine i 182 dana.

Pravni tim FSS i Kovačevića pronašli su izuzetke za pravilo u prethodne tri godine i pokušaće da pobede preko CAS-a u Lozani, prenosi Sport klub.

U dopuni spornog člana FIFA pravilnika stoji i da pravilo ne važi za igrače koji su do 12. godine života imali pasoš države čije sportsko državljanstvo zahtevaju.

Selektor Dragan Stojković Piksi stavio je Vladana na širi spisak za Litvaniju i Crnu Goru, ali ne i na konačni.

FSS je potvrdio odluku Banjalučanina početkom marta, a potom je usledila rampa FIFA, ali bez zvaničnih potvrda sa obe strane.

- U planu je bio poziv Kovačeviću, ali nismo želeli da rizikujemo jer papirologija nije završena. On će biti pozvan čim to bude završeno. Važno je da smo postigli saglasnost da debituje i tu je sve jasno - rekao je samo selektor Stojković pred okupljanje selekcije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (3)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost