"SRBI I NJIHOV MENTALITET": Legendarni Hrvat pričao o Piksiju, DŽajiću i "orlovima"

Novosti online

29. 03. 2023. u 10:41

Robert Prosinečki je za hrvatske medije komentarisao najnovija dešavanja u srpskom reprezentativnom fudbalu.

СРБИ И ЊИХОВ МЕНТАЛИТЕТ: Легендарни Хрват причао о Пиксију, Џајићу и орловима

FOTO: N. Petrović

- Teško mi je da pričam o situaciju tamo kod njih. Džaja ima mnogo godina i ima mnogo iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsednik Saveza? - upitao je Prosinečki.

Mora postojati neko s određenim upravljačkim veštinama koji će doneti neku novu vrednost, sugerisao je novinar.

- Slažem se. Drago mi je da je Džaja predsednik. Svaki predsednik mora da donese novac i napravi strategiju po kojoj sve mora da funkcioniše. Kako se zove predsednik nemačkog, engleskog ili španskog saveza? Retki to znaju, nemojte me zaje*avati. Ne mora predsednik da bude bivši fudbaler ili nešto posebno - smatra Robi.

Pa ne možete uzeti nekog prvog sa ulice? 

- Dobro, to je jasno. Ne mora dobar fudbaler biti dobar predsednik. Bivši sportista možda može samo da prepozna neke stvari. Predsednik mora samo da ima organizacione sposobnosti, donese novac i dobre odluke. Predsednici saveza najvećih fudbalskih nacija retko izlaze u javnost i retko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto doneti ili uraditi. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama.

Prosinečki je prokomentarisao i neuspeh Srbije u Kataru.

- Srbi moraju da naprave kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na SP jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na poslednjem SP-u do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima - ističe Prosinečki.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije