PRIZNANJA POVODOM STOGODIŠNJICE MEĐUNARODNE FEDERACIJE ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE: Stankoviću nagrada za izuzetan doprinos razvoju sporta

Novosti online

24. 03. 2023. u 12:17

U ČETVRTAK 23. marta na Kopaoniku je započela sa radom deseta međunarodna naučna konferencija "Antropološki i teoantropološki pogled na fizički aktivnosti" koju je organizovao Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića, Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Rad konferencije je otvorio Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete u Vladi Republike Srbije.

ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ СТОГОДИШЊИЦЕ МЕЂУНАРОДНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ЗА СПОРТ И ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ:  Станковићу награда за изузетан допринос развоју спорта

Foto: FK Partizan

Učešće u radu konferencije je uzelo oko sto univerzitetskih profesora i stručnjaka iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja iz 12 evropskih zemalja, a među njima su i ugledni sportski funkcioneri u različitim sportskim asocijacijama poput prof. dr Branislava Antale, potpredsednika Međunarodne federacije za sport i fizičko vaspitanje. Na ovoj konferenciji se razmatraju aktuelna pitanja sporta i fizičkog vaspitanja sa različitih teorijskih i empirijskih aspekata, naročito pitanja u vezi fizičkih aktivnosti u vreme pandemije Kovid 19 i posle nje.

Na svečanom otvaranju konferencije, povodom stogodišnjice od osnivanja Međunarodne federacije za sport i fizičko vaspitanje, prof. dr Branislav Antala je uručio visoko priznanje prof. dr Nenadu Živanoviću, profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Niša i prof. dr Veroljubu Stankoviću, prodekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića, za izuzetan doprinos u razvoju sporta i fizičkog vaspitanja, kao i za rad ove međunarodne organizacije.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NATAŠA KANDIĆ OPTUŽENA ZA MOBING Oglasili se zaposleni: Zlostavlja nas, maltretira i vređa