DOKLE VIŠE? Ukrajinska teniserka nastavila da seje mržnju prema Rusima

Novosti online

24. 03. 2023. u 08:20

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk kritikovala je VTA što je ignorisala zahtev za sastanak sa igračima iz njene zemlje, posle poraza na turniru u Majamiju od Ruskinje Anastasije Potapove sa kojom je odbila da se rukuje.

ДОКЛЕ ВИШЕ? Украјинска тенисерка наставила да сеје мржњу према Русима

FOTO: Tanjug/AP

"Hteli smo sastanak sa čelnicima VTA i nismo ga dobili. Bez odgovora, ništa, samo ćutanje", rekla je Marta Kostjuk novinarima posle sinoćnjeg poraza od Potapove sa 6:1, 6:3 u drugom kolu turnira u Majamiju.

Prošle nedelje je njena sunarodnica Lesja Curenko rekla da je nekoliko ukrajinskih igračica uputilo ovaj zahtev.

Curenko se povukla sa turnira u Indijan Velsu prošle nedelje pre meča sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom, objašnjavajući kasnije da je doživela "napad panike" nakon razgovora sa generalnim direktorom VTA Stivom Sajmonom o posledicama ruske invazije na njenu zemlju.

Kostjuk je odbila da razgovara o pitanjima koja su ona, Curenko i drugi Ukrajinci želeli da pokrenu na sastanku. "Pre nego što dođe do sastanka, mislim da nije dobra ideja razgovarati o tome", rekla je ona.

Žreb u Majamiju doneo joj je duel sa Potapovom u drugom kolu. Na kraju meča pod visokim naponom, koji je ipak protekao bez incidenata, slavila je Potapova i plasirala se u treće kolo gde će igrati protiv Amerikanke Koko Gof.

Ruskinja je naljutila ukrajinske tenisere prošle nedelje u Indijan Velsu izlaskom na teren u dresu fudbalskog kluba Spartak iz Moskve. To je protumačeno kao znak podrške Rusiji u sukobu sa Ukrajinom i donelo joj je zvanično upozorenje od strane VTA.

To nije bilo dovoljno da zadovolji Kostjuk.

"Postoji mnogo stvari koje radi VTA sa kojima se ne slažem. Ali to neće ništa promeniti. Šta god da kažem, dobiću mnogo mržnje. Ali upozorenje? Nije važno. Možete suspendovati nekoga, ne znam. Ne mogu to da komentarišem, smešno je", rekla je Kostjuk.

Arina Sabalenka je prošle nedelje priznala da "postoji mnogo tenzija" između Rusa i Belorusa na jednoj i Ukrajinaca na drugoj strani.

"Očigledno da postoje tenzije, mi nismo prijatelji, mi smo trenutno u ratu", rekla je 20-godišnja Kostjuk, koja je ranije ove nedelje osvojila svoju prvu VTA titulu u Ostinu pobedivši u finalu Ruskinju Varvaru Gračevu.

"Možda se neću pozdraviti sa nekim igračima, ali nikada nikome nisam prišla, ni sa kim nisam razgovarala. Možda sam samo svojim prisustvom širila mržnju", rekla je.

Na pitanje da li je u stanju da ignoriše rat dok je na terenu, Kostjuk je odgovorila: "Zavisi od dana. Mislim da je najbolje izbegavati bilo kakve vesti, jer su u poslednjih godinu dana većina onih koje dobijam užasne".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)