ITALIJANI "PLJUJU" I ISMEVAJU SRBINA: Dušan Vlahović "crna ovca" Apenina koju žele tri najveća kluba u Evropi

Novosti online

07. 03. 2023. u 11:47

Roma je golom Mančinija minimalno savladala Juventus u derbiju kola (1:0), bila je to prva pobeda "vučice" na rimskom Olimpiku protiv "stare dame" od 2019, a meč je rešio sjajnim šutem desni bek Đanluka Mančini na početku drugog dela.

ИТАЛИЈАНИ ПЉУЈУ И ИСМЕВАЈУ СРБИНА: Душан Влаховић црна овца Апенина коју желе три највећа клуба у Европи

FOTO: Tanjug/AP

Može se reći da je "vučica" zasluženo slavila, čak i bez obzira na to što je Juventus tri puta pogađao okvir gola. Kako to obično biva, posle poraza drvlje i kamenje se prvo baca na najveće zvezde – ili one najskuplje plaćene fudbalere – pa su tako italijanski mediji najviše pažnje obratili na Dušana Vlahovića (23).

Bila je ovo zaista jedna od njegovih najlošijih partija dosad u Seriji A, nije nijednom bio u šansi, a „protiv njega” je pre svega upotrebljena neumoljiva statistika.

Između ostalog, pišu neki mediji, „prošlo je više od godinu dana od kada je Vlahović stigao u Juventus iz Fiorentine za 80 miliona evra, a još uvek se bori da prikaže sebe u najboljem svetlu i u dresu stare dame”. Napominju „da je u dresu Fiorentine bio sjajan godini i po dan pre odlaska, da je postigao čak 41 gol pre preseljenja u prestonicu Pijemonta”.

Svi su se, kaže, nadali da će uspešno nadomestiti odlazak Kristijana Ronalda i postati vodeća figura, ali to se za 13 meseci dosad nije dogodilo, učinak je mnogo manji od očekivanog, piše Gazeta delo sport.

FOTO: Tanjug/AP

 

- Posebno je simboličan njegov loš učinak u porazu od Rome: odigrao je svih 90 minuta, ali imao je samo 18 dodira sa loptom, što je treći najlošiji učinak po toj statističkoj kategoriji: Pol Pogba imao je 15 dodira za 13 minuta na terenu, Mojze Ken jedan za 41 sekund, s obzirom na to da je dobio direktan crveni karton neposredno po ulasku sa klupe – nastavlja novinar Gazeta delo sporta, pa poentira: - Posle 25 kola Serije A, Vlahović je postigao samo osam golova u 16 kola koliko je igrao, a osam kola je propustio zbog povrede. Poređenja radi, posle prva 23 kola u dresu Fjorentine imao je na kontu 17 golova! Pad od kada je stigao u Juventus je očigledan: kad se pogleda kako je bilo pre godinu dana, on je do marta prošle godine na 31 utakmici u dresu Fjorentine i Juventusa postigao 20 golova, što je u proseku 0,65 golova po meču. Sada je dao 10 golova u 24 utakmice, što je u proseku 0,42 gola po utakmici, znači za trećinu manje. Vlahović nije postigao gol na poslednja četiri prvenstvena meča, a gol u dva uzastopna kola Serije A poslednji put je dao avgusta prošle godine – raportira Gazeta delo sport.

Međutim, sve te kritike na račun Srbina ne smetaju evropskim velikanima, koji su stali u red za bivšeg igrača Partizana.

Dušan Vlahović slovi za potencijalno pojačanje Reala, pa o njegovoj formi vodi računa i Marka.

U nezvaničnom glasniku "kraljevskog kluba" takođe su zabrinuti zbog loše forme napadača Juventusa, pa se tako madridski list naslovom oglasio ovako: „Misteriozni slučaj Dušana Vlahovića: napadač od 70 miliona evra doživljava najgori period” – piše Marka, usput „gubeći” 10 miliona evra njegovog transfera...

- Pokazao je želju i njegova statistika nije u potpunosti loša, ali Srbin je daleko od svog najboljeg nivoa – nastavlja novinar Marke. – Uz to nije 100 odsto spreman. Čini se i da nije u potpunosti uigran sa Alegrijevim ostalim napadačima gde ni Di Marija ne uspeva da zasija.

Pored Madriđana, još dva velikana maštaju o Vlahoviću, a to su Bajern i Mančester junajted.

Ovu informaciju je objavio Marko Konterio, novinara „Rai sporta“, koji je pojasnio i razlog zbog čega bi to moglo da se desi.

- Taktička harmonija između Dušana Vlahovića i Masimilijana Alegrija i dalje ne postoji. Zbog ovog, ali i zbog sumnji u evropsku budućnost Juventusa, moguć je rastanak na leto - napisao je Marko Konteiro.

Kako je naveo Mančester junajted i Bajern su se već raspitivali za njegove usluge i upravo bi u nekom od ta dva kluba Vlahović mogao da nastavi karijeru.

Vlahović je ove sezone sakupio ukupno 24 susreta, a postigao je 10 golova uz četiri asistencije.

BONUS VIDEO: Milojević posle pobede Zvezde u derbiju: Haotični fajt koji nam ne treba!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)