SRBIN U KLINČU SA "SVOJIM" HRVATOM! "Orlovi" obeležili fudbalsku noć - trojica majstorijama, a jedan nečuvenom scenom (VIDEO)

Novosti online

28. 02. 2023. u 22:38

ALEKSANDAR Mitrović, Filip Kostić u dva navrata, te Ivan Ilić, asistencijama su obeležili veče evropskog fudbala u utorak. Nemanja Radonjić - sukobom sa svojom trenerom.

СРБИН У КЛИНЧУ СА СВОЈИМ ХРВАТОМ! Орлови обележили фудбалску ноћ - тројица мајсторијама, а један нечувеном сценом (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Zvanično najbolji fudbaler Srbije u 2022. godini, Aleksandar Mitrović, posle dva propuštena meča zbog povrede, zaigrao je za Fulam nešto preko sat vremena u osmini finala FA kupa protiv Lidsa. I, bio je jedan od najboljih na terenu.

Nakon što je Paulinja fantastičnim pogotkom doneo Fulamu prednost (VIDEO) u 21. minutu, Srbin je bio asistent u 56. za uvećanje vođstva.

Tada je Mitrović "odložio" loptu Solomonu, a ovaj lepim udarcem, iskosa s leve strane, doneo nedostižnih 2:0 domaćinu (VIDEO), time i prolazak u četvrtfinale. Naš golgeter je uspeo i da, nedugo zatim, zatrese mrežu rivala, no radost mu je pokvarila sudijska "presuda" - u pitanju je bilo aktiviranje iz ofsajd pozicije.

Sa druge strane, Srbi su ostvarili čak tri asistencije u derbiju Torina.

Juventus je pobedio FK Torino sa 4:2 (2:2) u 24. kolu Serije A, a preokret je, nakon vođstva gostiju iz drugog minuta, započeo Filip Kostić: on je u 16. minutu centrirao s leve strane, Vlahović hteo da dođe do lopte, no neuspešno, a ona je potom stigla do Kvadrada koji je doneo prednost "staroj dami" (VIDEO).

Torino je poveo i drugi put, i to kada je u 43. minutu Ivan Ilić idealno uposlio Sanabriju s levog krila (VIDEO), ali... Juve se potom razgoropadio.

Danilo je poravnao na 2:2 pred sam kraj poluvremena, Bremer doneo 3:2 domaćinu u 71. minutu, da bi Kostić drugu asistenciju ostvario u 81. minutu, izvevši slobodan udarac koji je Rabio "pretvorio" u konačan rezultat (VIDEO).

No, ta utakmica pamtiće se i po jednom Srbinu koji je u igru ušao u 60. minutu - a iz nje izašao već u 75.

Naime, Nemanja Radonjić je uveden od strane hrvatskog trenera, Ivana Jurića, kako bi ekipa Torina dobila na probojnosti po krilu, ali ne samo da do toga nije došlo, već nedugo nakon što je Bremer (posle kornera Kijeze) doneo Juventusu 3:2, Hrvat je tražio da Srbin napusti igru.

- Ti si kriv! - piše "Kalčomerkato" da je Jurić vikao Radonjiću, koji ga je zbunjeno gledao tri i po minuta nakon primljenog gola, a nepunih 15 na terenu...

Posle ovog trijumfa, Juventus je, uz 15 oduzetih bodova zbog finansijskih malverzacija uprave, dospeo na sedmo mesto, sa 35 bodova.

BONUS VIDEO: MILIONI NA ULICAMA: Pogledajte slavlje Argentinaca u Buenos Ajresu na dočeku svetskih šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)