NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Mančester junajted poslednji put "popio sedmicu" pre više od 90 godina

Z. Ćorović

05. 03. 2023. u 22:25

ISTORIJSKI debakl doživeli su „đavoli“ i to od svog najvećeg rivala. Liverpul je uništio Mančester junajted na „Enfildu“ i naneo mu najteži poraz u prvenstvu kakav nije viđen u poslednjih 90 i kusur godina.

НЕ ПАМТЕ НИ НАЈСТАРИЈИ: Манчестер јунајтед последњи пут попио седмицу пре више од 90 година

Tanjug/AP

Poslednju „sedmicu sa nulom“, Junajted je doživeo dalekog 26. novoembra 1931. godine od Vulverhemptona. U tom periodu, pre drugog stveskog rata,  klub sa „Old Traforda“ je bio ispodprosečan tim, što govori da je sedam komada primio i od Aston Vile (0:7), kao i od Blekburna, četiri godine ranije.

U tom periodu, tridesetih godina prošlog veka, Liverpul ga je u savladao sa 5:0 i to je do sada bila rekordna prvenstvena pobeda. Još dva puta je Liverup dao sedam golova Junajtedu , premijerno oktobra 1895. bilo je 7:1, ali su tada ova dva tima bili drugoligaši.      

U ovoj, najnovijoj, fantastičnoj goleadi briljirao je dvostruki strelac Mo Salah, kome je Mančester junajted postao najomiljenija mušterija u Premjer ligi - čak deset puta mu je tresao mrežu,  po devet golova dao je Votfordu i Vest Hemu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice