SJAJNO TAKMIČENJE ŠKOLARACA: Prvenstvo Beograda u futsalu oduševilo sve

Novosti online

27. 02. 2023. u 22:00

ŠKOLSKI sport u glavnom gradu Srbije nastavlja sa sjajnim aktivnostima. Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, uspešno je sprovela Gradsko školsko prvenstvo u futsalu, za osnovce i srednjoškolce Beograda.

СЈАЈНО ТАКМИЧЕЊЕ ШКОЛАРАЦА: Првенство Београда у футсалу одушевило све

FOTO: Jovan Marković

Takmičenje, koje je počelo početkom februara u Hali Sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, danas su završili učenici i učenice V i VI razreda beogradskih osnovnih škola.

Svečanoj ceremoniji zatvaranja prisustvovali su sportski zvaničnici: Sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik BAŠS Nemanja Radović, generalni sekretar Slobodan Đurić, sportski direktor Momčilo Stanojković, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, nekadašnji selektor seniorske ženske fudbalske reprezentacije Miodrag Martać i legenda srpske atletike Dane Korica, koji su medalje i pehare dodelili najboljim školama i pojedincima u ovoj kategoriji.

Posle odlično odigranih utakmica, Beograd je dobio pobednike u kategoriji učenika i učenica V i VI razreda. Konačni plasman kod dečaka: 1. OŠ "Vasa Čarapić" (Voždovac - Beli potok), 2. OŠ "Branko Radičević" (Batajnica), 3. OŠ "Borislav Pekić" (Novi Beograd). Za najkorisnijeg igrača proglašen je Relja Mijailović iz OŠ "Vasa Čarapić".

Konačni plasman škola kod devojčica: 1. OŠ "Pavle Popović" (Barajevo - Vranić), 2. OŠ "Posavski partizani" (Obrenovac), 3. OŠ "Nikola Tesla (Grocka). Nikolina Lečić iz OŠ "Pavle Popović" proglašena je za najkorisniju igračicu.

- Sekretarijat za sport i omladinu ima ozbiljnu nameru da razvije Beogradsku asocijaciju za školski sport u narednom periodu. Želim da istaknem da asocijacija organizuje takmičenja kakvim smo danas prisustvolu u ukupno 16 sportova i mi ozbiljno podržavamo programe, gde je deci besplatno omogućeno da uživaju u sportovima koje vole. Nadam se da će ljudi koji predvode Asocijaciju za školski sport Beograda uraditi odličan posao ove godine. Ali i da ćemo u godinama koje su pred nama nastaviti da razvijamo sport osnovaca i srednjoškolaca u glavnom gradu. Školski sport je mnogo važan za odrastanje dece i verujemo da ćemo sa što kvalitetnijim programima privući još veći broj dece da se uključe i bave sportom - istakao je Nikola Penić.

Poznati srpski trener Miodrag Martać delio je medalje najboljim devojčicama.

- Oduševljen sam kako je sve proteklo. Kada vidite koliko su dečaci i devojčice nasmejani i dobro raspoloženi, ima li šta lepše od toga. Bravo za grad Beograd, gradonačelnika Šapića i sekretara Penića, koji vole sport i koji imaju odličnu viziju. Ako bi morao da izdvojim pojedinca posle odgledanih utakmica, onda moram da istaknem Nikolinu Lečić. Svaka čast za par poteza i neka samo nastavi tako i imaće svetlu budućnost u fudbalu - poručio je Martać, koji je u svojoj karijeri bio i trener prvog tima seniora Crvene zvezde.

Školarci su tako kući otišli zadovoljni. Aktivnosti u Beogradu se nastavljaju. Za vikend je uspešno završeno i gradsko finale u karateu. Za nekoliko dana po kalendaru počinje Gradsko takmičenje u rukometu i gimnastici za osnovce i srednjoškolce.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri