MIHAJLO ILIĆ OPTIMISTA: "Uz navijače u osminu finala"

S. R.

22. 02. 2023. u 21:36

JOŠ jedna Partizanova "beba" debitovala je na evropskoj sceni, a prvi izazov odrađen je besprekorno. Mladi štoper Mihajlo Ilić (19) imao je vatreno krštenje u Moldaviji, u trijumfu na gostovanju Šerifu (1:0) u prvom meču plej-ofa za osminu finala Lige konferencije.

МИХАЈЛО ИЛИЋ ОПТИМИСТА: Уз навијаче у осмину финала

FK Partizan

Ušao je talentovani defanzivac u 56. minutu kao "vatrogasac" nakon što je standardni štoper Igor Vujačić dobio crveni karton i pokazao da bi mogao da bude adut za sutrašnji revanš sa Moldavcima.

Za 35 minuta igre u Kišinjevu golobradi mladić ostavio je odličan utisak, koje potkrepljuju i statističke brojke. Prema podacima trećeg evropskog takmičenja objavljenih na "Tviteru" UEFA, ubedljivo najviše intervencija u svom kaznenom prostoru u mečevima odigranih prošlog četvrtka, imao je nešto iskusniji štoper crno-belih Svetozar Marković, ali ni Ilić nije zaostajao previše, jer deli drugo mesto sa defanzivcem Bazela Kasimom Nuhuom (po osam). 

To može da bude pokazatelj treneru Partizana Gordanu Petriću da nije pogrešio što je u igru uveo 19-godišnjeg bisera kluba, koji je prošao zimske pripreme sa ekipom u Antaliji. 

- Od ulaska u prvi tim imam jasan cilj - da napredujem. Kroz treninge i rad, osećao sam se sigurnije. Pripreme su bile dobre, spremio sam se da kada već dobijem šansu, imam dobar učinak. Protiv Šerifa nisam imao tremu, već ogromnu želju da u veoma bitnoj utakmici sačuvamo prednost. Uspeli smo i pohvale od saigrača i šefa stručnog štaba su samo dodatni motiv za mene. Poverenje je obostrano, svi momci su sjajni i pravi profesionalci. Sa svima imam odličan odnos i uvek su tu da mi pomognu, u svakom trenutku - naglašava mladi Ilić. 

DAVAOCIMA KRVI BESPLATNA KARTA

FUDBALSKI klub Partizan u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovao je doborovoljno davanje krvi danas (od 7 do 19 časova) u Nišu, i sutra (od 9 do 18 časova) u Beogradu. Sa potvrdom o humanom činu, na blagajni stadiona moći će da se dobije besplatna ulaznica za meč sa Šerifom, izuzev za tribine "istok-centar" i "zapad-centar". 

Sutra sledi revanš sa predstavnikom iz Moldavije, a ako se u obzir uzme tradicija ove sezone Ligi konferencija, za stadion crno-belih može da se kaža da je neosvojiva tvrđava. Padali su Keln (2:0) i Hamrun (4:1), dok je nerešeno bilo sa AEK Larnakom (2:2), Nicom (1:1) i Slovackom (1:1). 

- Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača uspeti da se plasiramo ponovo u osminu finala. Ako dobijem priliku, daću sve od sebe, a najvažniji su uspesi Partizana - zaključio je Ilić. 

EKBERG NA CENTRU 

UEFA je delegirala švedskog arbitra Anderasa Ekberga za revanš susret između Partizana i Šerifa (sutra, 18.45). Pomoćnici će mu biti zemljaci Mehmet Kolum i Markus Lundgren, a u VAR sobi biće engleska ekipa, Kris Kavana i Danijel Kuk. 

Crno-belima je Ekberg već sudio prošle godine u istom takmičenju, u prvom meču šesnaestine finala, protiv Sparte iz Praga, kada su pobedili sa 1:0. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!