MBAPE NAPADA BAJERN: Pari Sen Žermen kompletan pred večerašnji derbi Lige šampiona

Novosti online

14. 02. 2023. u 09:45

RADOSNA vest za navijače Pari Sen Žermena. Najbolji igrač pariskih "svetaca" Kilijan Mbape vratio se u pogon i biće spreman za današnji (21.00) dvoboj sa Bajernom u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

МБАПЕ НАПАДА БАЈЕРН: Пари Сен Жермен комплетан пред вечерашњи дерби Лиге шампиона

FOTO: Tanjug

Zbog povrede zadnje lože, početkom meseca, morao je mladi as da već u 20. minutu da napusti prvenstveni meč protiv Monpeljea, zbog čega je odsustvovao sa utakmica protiv Olimpika iz Marselja i Monaka. Nije se znalo da li će biti spreman za večerašnji okršaj sa Bavarcima. Međutim, juče se na treningu priključio grupi, nasmejan, vedar i spreman. Na treningu su bili i Verati, kao i Mesi i Nejmar. PSŽ će, tako, po svoj prilici kompletan napasti nemačkog velikana. Iako je najavljivano da će Mbape odsustvovati tri sedmice, vratio se ranije, a neki kažu da za Bajern to i nije neko iznenađenje i da su se Nemci i pripremali kao da će biti u timu. Za sada se ne zna da li će moći da izdrži celu utakmicu.

Ipak, najveći protivnik Parižanima je gubitak samopouzdanja posle serije loših rezultata koja je kulminirala porazom od Monaka (1:3) proteklog vikenda u šampionatu i od Marselja (1:2) u Kupu Francuske.

- Moramo manje da pričamo, a više da radimo i da na pravi način analiziramo stvari. Naravno da igrači imaju svoj ponos, imam ga i ja. Da, zabrinuti smo zbog utakmice sa Bajernom, ali moramo da budemo bistre glave i izvučemo najbolje iz sebe - rekao je Kristof Galtje, trener Parižana.

Bavarci su stigli u Pariz odlično raspoloženi, podigli su formu, popravli efikasnost, tri poslednje utakmice ubedljivo rešili u svoju korist.

- Biće to posebna utakmica za mene jer se igra u Francuskoj i jako joj se radujem, kao i novom dvoboju sa Mesijem - rekao je Dajo Upamekano, štoper Bajerna i "galskih petlova". - Čeka nas totalno drugačija borba nego nedavno u finalu Mundijala. Pored Mesija biće Mbape i Nejmar, napadači svetske klase, moći ćemo da im se suprotstavimo samo ako budemo maksinalno spremni i koncentrisani. Proći će dalje ona ekipa koja bude mentalno snažnija.

Upečatljivo je što Pari Sen Žermen i Bajerni ni jednom nisu odigračli nerešeno u prethodnioh 11 evropskih dvoboja i da "sveci" vode sa 6:5 u pobedana.

U drugom meču Milan će dočekati Totenhem. Šampion Italije je u subotu pobedio Toirno (1:0) u Seriji A i prekinuo niz od četiri poraza u svim takmičenjima.

- Biće teško, ali utakmica dolazi u pravo vreme za nas. Jasno je da smo i dalje daleko od našeg najboljeg nivoa, ali bićemo spremni da odigramo najbolje što možemo, uz veliku energiju i entuzijazam - obećava Stefano Pijoli, trener roso-nera.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, RASPORED

UTORAK

PSŽ - Bajern (21.00)

Milan - Totemhem (21.00)

revanši 8. marta

SREDA

Klub Briž - Benfika (21.00)

Borusija D. - Čelsi (21.00)

revanši 7. marta

21. FEBRUAR

Liverpul - Real M.(21.00)

Ajntraht - Napoli (21.00)

22. FEBRUAR

Lajpcig - Mančester s. (21.00)

Inter - Porto (21.00)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)