TUGA: Preminuo Ćiro Blažević

Novosti online

08. 02. 2023. u 07:47 >> 07:54

I to dan pre 88. rođendana...

ТУГА: Преминуо Ћиро Блажевић

Foto arhiva VN

Legendarni hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon duge borbe sa rakom, prenose hrvatski mediji.

Blažević je već godinama vodio borbu sa rakom prostate koji se proširio, te je ovu životnu bitku, koju je dugo vodio, na kraju izgubio.

Naime, trebalo je da 9. ili 10. februara legendarni trener svih trenera proslavi rođendan, službeno je u dokumentima upisan 10. februar, ali je Ćiro nekoliko puta objasnio kako se njegov otac Mato malo više zadržao u kafani pa ga je kod matičara upisao dan kasnije.

Blažević je u izboru "Večernjeg lista" proglašen "Trenerom veka", a najviše će ga pamtiti po tome što je Dinamu 1982. godine, nakon 24 godine posta, doneo titulu prvaka Jugoslavije. Takođe, 1998. je vodio Hrvatsku do trećeg mesta na SP u Francuskoj.

 BONUS VIDEO: ANKETA: Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)