"SANJAO DA BUDE OMER": Trener golmana Partizana Đorđe Pantić ponovo u voljenom klubu

M. BLAŽIĆ

30. 01. 2023. u 19:25

DESET punih godina otkako je sa gol crte prešao na klupu i posvetio se trenerskom pozivu u radu sa čuvarima mreže, Đorđe Pantić je dočekao ostvarenje sna - da znanje i iskustvo deli sa golmanima u prvom timu Partizana.

САЊАО ДА БУДЕ ОМЕР: Тренер голмана Партизана Ђорђе Пантић поново у вољеном клубу

FOTO: FK Partizan

Nekadašnji čuvar mreže crno-belih je iznenada tokom priprema u Turskoj dobio priliku koju dugo čeka.

- Ovo je zaista bez ikakvog preterivanja nešto najlepše što je moglo da mi se dogodi. Bio sam uz prvi tim kad je Jovša bio 2018. s reprezentacijom na SP, sad  je - zvanično. Presrećan sam, trudiću se da golmani budu na visini zadatka. Generalno, iznenada sam saznao - bio sam u tržnom centru, u sedam uveče, kad me je nazvao Ivica. Nisam znao uopšte o čemu se radi. Kaže: Imaš u devet ujutro avion. Dobro, nikakav problem - priseća se Pantić trenutka kada mu je ukazana velika čast.

VANjA SMIRIO BUBICE

OSVRNUO se Pantić i na sjajne odbrane Vanje Milinković-Savića na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Vanju sam u nekoliko navrata trenirao u mlađim reprezentativnim kategorijama - sa 16 godina. Vanja i Đole Nikolić - dva sjajna golmana. Vanja je izrastao u vrhunskog golmana: znao sam davno da je moćan, ali sad se kompletirao, smirio te bubice.

Prethodno iskustvo u Saudijskoj Arabiji, gde je sarađivao sa Vukom Rašovićem u Al Fejhi, Pantiću je mnogo značilo.

- Jako lepo iskustvo, bio sam godinu, hvala Vuku i Ranku što su mi dali šansu, odužio sam se. Uzeli smo Kup kralja, maltene, jače nego prvenstvo - sam naziv govori, kralj dodeljuje pehar. Pritom, da izbaciš Al Hilal... Ozbiljna liga, ozbiljni igrači se dovode, na kraju krajeva - Ronaldo.

Golmani Partizana nisu nepoznanica za Pantića.

- Upoznat sam odranije, nisam bio u prvom timu, ali smo stalno na treninzima, gledamo, pre odlaska u Saudijsku Arabiju bio sam u Partizanu - od 2017, u mlađim kategorijama, pa u Teleoptiku. Popović je mnogo napredovao, sećam ga se iz omladinaca. Iako je prilično mlad, ima dosta utakmica. Dobro se pokazao, po meni, s obzirom na godine. Neka ovako nastavi.

FOTO: FK Partizan

Prisetio se trener golmana crno-belih iz zlatnih dana iz igračke karijere kada je u dva navrata bio igrač utakmice protiv madridskog Reala u Ligi šampiona.

- Nisam zaboravio, neću - dok sam živ. Jednostavno, to je nešto... Isto tako kao što su me pozvali sad iz tržnog centra, tako sam i tada stao na gol. Ivica se povredio, Radak lošije branio protiv Smedereva, ja dobijem šansu protiv Napretka - dobijemo jedva, odbranio sam dva-tri zicera, bio igrač utakmice. Mislio sam tada, staviće me Mateus, pa da mu budem alibi ako primimo pet komada. Sećam se, bio sam u sobi sa Sašom, došao i Vlada Ivić, ja ih teram - hoću da spavam, oni - šta se nerviraš, primićeš sutra pet komada. Nije bilo baš tako...

Za kraj i zanimljiva priča o idolu iz detinjstva.

- Omer mi je bio idol. Sanjao sam da budem Omerović. Kad me je Deda Mraz pitao šta ću da budem kad porastem, rekao sam - biću Omerović. Video sam ga pre nekoliko godina i pomenuo mu tu anegdotu, čovek nije mogao da prestane da se smeje - zaključio je Pantić.

Kolumbijac na pozajmicu

ZIMSKI prelazni rok u Humskoj ipak neće proći bez dolazaka pošto bi u narednih nekoliko dana na šestomesečnu pozajmicu trebalo da dođe kolumbijski zadnji vezni fudbaler Kliver Moreno (22). On je prošao sve mlađe kategorije Milionariosa, a za prvi tim je do sada odigrao 34 utakmice.

BONUS VIDEO: Navijači CSKA pred duel "armejaca" i Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio