MORAO DA SE IZVINJAVA ŠTO JE ZAGRLIO RUSA: Reprezentativac u nezgodnoj situaciji (VIDEO)

Novosti online

30. 01. 2023. u 18:43

RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od sporednih, a važnih tema imao sport. I to zbog rusko-ukrajinskih odnosa u njemu.

МОРАО ДА СЕ ИЗВИЊАВА ШТО ЈЕ ЗАГРЛИО РУСА: Репрезентативац у незгодној ситуацији (ВИДЕО)

Twitter / svitvik1

Dok u aktuelnim ratnim dešavanjima ginu i sportisti, a minulih dana su poginula i dva ukrajinska reprezentativca (podsetimo, najnovije vesti iz Ukrajine uživo možete da pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" - kliknite OVDE), na sportskim terenima se ponekad dese susreti takmičara iz pomenutih država.

Uglavnom njihovi dueli prođu kako i treba, u sportskom duhu, ali se desi da se potom političari "uključe" i, kao nedavno na Australijan openu posle duela Ruskinje i Ukrajinke, uvede se zabrana unošenja ruskih zastava na taj turnir usled intervencije ukrajinskog ambasadora.

Naizgled je tako, bezazleno, a potpuno u duhu sportskih nadmetanja, protekao i susret ukrajinskog fudbalskog reprezentativca Ruslana Malinovskog i člana ruske nacionalne selekcije, Aleksandra Golovina.

Kada se završio meč njihovih ekipa iz Francuske, Monaka i Olimpika iz Marselja, došlo je do kratkog, uobičajenog zagrljaja ovih rivala i...

... to bi trebalo da bude sve, ali - desilo se da je taj potez Ukrajinca izazvao veliko čuđenje u njegovoj domovini.

- Zagrlio je Rusa Golovina i, za sada, još nije obrazložio taj potez - javio je ukrajinski portal "Sport.ua".

Malinovskij se, stoga, našao na udaru kritika u domovini, pa je morao da reaguje.

- Izvinjavam se. Sve se desilo mahinalno - uputio je izvinjenje reprezentativac Ukrajine posle grljenja kolege iz Rusije.

Ruslan Malinovskij je, inače, 15. novembra 2022. na Tviteru poručio "Rusija je teroristička država", dodavši "ništa novo, samo podsetnik", ali mu to nije smetalo da kolegu kog od ranije zna, Rusa Golovina, zagrli posle meča. 

Pritisak ukrajinske javnosti je, međutim, bio prevelik, pa je usledilo izvnjenje zbog tog poteza.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri