MUNDIJAL U MISLIMA! Stojković: Da ostavimo dobar utisak u zemlji domaćina Svetskog prvenstva 2026. godine

N. I.

25. 01. 2023. u 11:00

U ZORU po našem vremenu, u četvrtak u četiri časa ujutro, fudbalska reprezentacija igra prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država. Na stadionu u Los Anđelesu, "orlovi" će u 19 po lokalnom vremenu i na skoro 20 Celzijusa u plusu da izađu na teren protiv domaćina, koji praktično kreće u pripremu svoje selekcije za SP 2026, čiji su domaćini zajedno sa Kanadom i Meksikom.

МУНДИЈАЛ У МИСЛИМА! Стојковић: Да оставимо добар утисак у земљи домаћина Светског првенства 2026. године

FOTO: FSS

Selektor Dragan Stojković je ostao dosledan svojoj fudbalskoj filozofiji i najavljuje napadačku taktiku.

- Želim kao i uvek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahteve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke - najavljuje Stojković.

USPOMENA Stojković i Katanec sa medaljama sa OI 1984./FOTO: FSS

Piksi insistira na tome da ovaj meč mora da ima više nego takmičarski karakter.

- Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i najjačoj selekciji uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - dodaje Stojković.

Inače, ovo će biti tek četvrti međusobni duel našeg i američkog nacionalnog tima. Učinak je na našoj strani, dve pobede i remi, uz fantastičnu gol razliku 10:1, koja je pre svega plod velike pobede na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine. Na tom meču je trostruki strelac bio Todor Veselinović, koji je kasnije, kao selektor, pružio šansu upravo Draganu Stojkoviću da debituje za Jugoslaviju.

Stižu Divac i Jarić da bodre

OTKRIO je selektor Stojković da će tribine stadiona u Los Anđelesu biti pristojno popunjene.

- Čuo sam se i Vladom Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mesto na stadionu, a dolazak je najavio i Marko Jarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom - kaže Stojković.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)