OVO ČEKA OPTUŽENE ZA SMRT 135 NAVIJAČA: Haos u Indoneziji dobija epilog

Novosti online

16. 01. 2023. u 22:15

POČELO je suđenje petorici muškaraca optuženih za nemar koji je doveo do smrti 135 ljudi na fudbalskom stadionu u indonežanskom gradu Malangu.

ОВО ЧЕКА ОПТУЖЕНЕ ЗА СМРТ 135 НАВИЈАЧА: Хаос у Индонезији добија епилог

FOTO: Tanjug/AP

Tragedija se dogodila 1. oktobra prošle godine na istoku ostrva Java nakon što je policija ispalila suzavac kada su navijači preplavili teren posle poraza domaćeg kluba Arema od ekipe Persebaja iz Surabaje.

U stampedu izazvanom suzavcem, stradalo je 135 ljudi, među kojima i više od 40 dece.

Istražni tim koji je formirao indonežanski predsednik Džoko Vidodo, kao odgovor na bes javnosti, saopštio je ranije da policija nije imala saznanja da je upotreba suzavca zabranjena na fudbalskim stadionima.

Tužioci su za nemar optužili petoricu muškaraca - trojicu policijskih zvaničnika koji su dozvolili ili naredili upotrebu suzavca, predsednika organizacionog odbora Arema i šefa obezbeđenja. Ako budu proglašeni krivima, preti im zatvorska kazna do pet godina.

Bonus video: In memoriam - Pele

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRES U MINHENU: Legenda Reala preuzima Bajern, postavio samo jedan uslov!