"VEST O NJEGOVOJ SMRTI ME POGODILA PRAVO U SRCE" Dejan Stanković se biranim rečima oprostio od legende kakva je bio Đanluka Vijali

Novosti online

09. 01. 2023. u 09:16

LEGENDARNI italijanski fudbaler Đanluka Vijali je preminuo pre tri dana u Londonu.

ВЕСТ О ЊЕГОВОЈ СМРТИ МЕ ПОГОДИЛА ПРАВО У СРЦЕ Дејан Станковић се бираним речима опростио од легенде каква је био Ђанлука Вијали

FOTO: EPA

Nekadašnji sjajni igrač je izgubio bitku sa rakom pankreasa u 59. godini života, a od njega se na vrlo emotivan način oprostio i aktuelni trener Sampdorije Dejan Stanković.

- Čuvaću zauvek uspomenu na Vijalija, kao što ću čuvati sve poruke koje mi je poslao kada sam u oktobru postao trener Sampdorije. Pisao mi je poruke sa velikom pažnjom i ljubavlju, a vest o njegovoj smrti me je pogodila pravo u srce - priznao je Stanković u izjavi za italijanske medije.

Inače, Vijali je preminuo 6. januara u Londonu, u 59. godini, posle borbe sa rakom pankreasa. Iako je rođen u Kremoni, a karijeru gradio u Kremonezeu, Sampdoriji i Juventusu, izgleda da je najdublji trag ostavio u Engleskoj i Čelsiju, za koji je nastupao pune tri sezone, od 1996. do 1999. godine.

Porodica, supruga Ketrin Vajt Kuper i ćerke Olivija i Sofija su otkrile da je poslednja želja Đanluke Vijalija bila da bude sahranjen u najužem porodičnom krugu u vrlo privatnoj i intimnoj formi na jednom groblju u Londonu.

- Odluku je doneo sam Đanluka. Celu karijeru je živeo dalje od svetla javnosti i na taj način je želeo i da ode sa ovog sveta. Čak je u jednoj od poslednjih želja naveo da se ne zna ni datum njegove sahrane - otkrio je jedan od najbližih prijatelja porodice Vijali. 

BRAZIL TUGUJE: Trodnevna nacionalna žalost dok se zemljaci sećaju i opraštaju od Pelea

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)