EVO OD ČEGA JE PREMINUO VIJALI: Godinama se herojski borio

Novosti online

06. 01. 2023. u 11:01 >> 11:03

Legendarni napadač Sampdorije i reprezentacije Italije preminuo je nakon dugogodišnje bitke sa teškom bolešću.

ЕВО ОД ЧЕГА ЈЕ ПРЕМИНУО ВИЈАЛИ: Годинама се херојски борио

Foto: EPA

Čuveni italijanski fudbaler Đanluka Vijali preminuo je u 59. godini, objavili su vodeći italijanski mediji. Bio je legendarni napadač velikih italijanskih klubova, reprezentativac, a prethodnih godina bio je i član stručnog štaba nacionalnog tima koji je osvojio titulu na Evropskom prvenstvu. Nažalost, njegovo stanje se prethodnih nedelja pogoršalo, pa se nije pojavljivao u javnosti.

Sredinom decembra objavljeno je da će do daljeg biti otkazane njegove aktivnosti u stručom štabu Italije da bi se fokusirao na borbu proti raka pankreasa, sa kojim se godinama borio hrabro. - Osećam se dobro, ali moje putovanje još nije gotovo. Taj 'neželjeni gost', da ga tako nazovem, je još sa mnom. U ovom trenutku to održavam, ali tumor je i dalje tu. Na trenutke je to primetno, a na trenutke nije", govorio je Vijali pre dve godine.

Veliku igračku karijeru Vijali je započeo davne 1980. godine noseći dres Kremonezea, nakon kojeg je 1984. zaigrao za Sampdoriju i bio jedan od vođa tima Vujadina Boškova u slavnim danima tog kluba kada je 1992. stigao i do finala Lige šampiona.

BONUS VIDEO:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici