RIKARDO RAME UZ RAME SA MESIJEM: Napadač Partizana jedan od najefikasnijih fudbalera u 2022. godini

Novosti online

05. 01. 2023. u 15:21

Rikardo Gomeš, reprezentativac Zelenortskih Ostrva i napadač Partizana, jedan je od najefikasnijih fudbalera na svetu, ima bolje brojke od Karima Benzeme, Harija Kejna, Nejmara, Mohameda Salaha, Sadio Mane u godini za nama.

РИКАРДО РАМЕ УЗ РАМЕ СА МЕСИЈЕМ: Нападач Партизана један од најефикаснијих фудбалера у 2022. години

FOTO: M. Vukadinović

Golgeter ''crno-belih'' odigrao je 51 meč u nedavno okončanoj godini i postigao 35 pogodaka. Zanimljivo, identičan broj utakmica i golova zabeležio je i Lionel Mesi u dresu PSŽ-a i reprezentacije Argentine.

Naravno, takmičenja u kojima je možda i najbolji igrač svih vremena tresao mreže su na mnogo većem nivou od Super lige Srbije gde je napadač Partizana upisao većinu golova,ali i u evropskim takmičenjima je Rikardo nemilosrdno tresao mreže, međtuim to ne umanjuje činjenicu da je iza sebe, ostavio najbolje napadače svetskog fudbala.

Dobitnik Zlatne lopte, Karim Benzema, postigao je dva, Nejmar tri, Salah čak šest golova manje od Rikarda.

Egzekutor broj 1 prošle godine bio je Kilijan Mbape: špic PSŽ-a i selekcije Francuske postigao je 56 pogodaka na isto toliko utakmica. Drugi je bio fenomenalni Norvežanin i napadač Mančester Sitija Erling Haland, koji ima nestvarnu statistiku (na 43 utakmice je postigao 46 golova), više od jednog po meču. Treće mesto pripalo je poljaku Robertu Levandovskom. Špic Barselone jedini je uz pomenutu dvojicu premašio brojku od 40 golova u kalendarskoj godini. Rikardo Gomeš i Lionel Mesi zauzeli su šesto mesto na listi strelaca za 2022 jer imaju indetičan skor.

BONUS VIDEO:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024