GOLGETER U KOPAČKAMA BEKA: Kapiten Partizana Slobodan Urošević u 2022. pokazao i ofanzivni potencijal

Milan Blažić

01. 01. 2023. u 13:30

BORBENOST, čvrstina u defanzivi i često ponavljanje na protivničkoj polovini, uz izrazito jak karakter "gurali" su Slobodana Uroševića iz godine u godinu sve više u hijerarhiji Partizanove svlačionice. Odlaskom Saše Zdjelara u CSKA promovisan je u kapitena fudbalskog tima, a uz malo sreće mogao je da se nađe i na Mundijalu u Kataru.

ГОЛГЕТЕР У КОПАЧКАМА БЕКА: Капитен Партизана Слободан Урошевић у 2022.  показао и офанзивни потенцијал

FOTO: M. Vukadinović

Skromno, uz širok osmeh popularni Čaki u razgovoru za "Novosti" napominje da odlična 2022. na ličnom planu nikako ne može da se podvede pod "eto, desilo se".

- Meni je svaka utakmica ista. Ako se vidi da nisam nešto posebno odigrao, to je po pravilu zbog umora. Jesenas sam igrao svaku po 90 minuta od priprema pa do kraja prvog dela sezone. I tada dajem maksimum, ali to nekad nije na nivou kao kad sam odmoran, što je i normalno. Sada ću nažalost propustiti i Napredak u Kruševcu i Šerif u Moldaviji zbog kartona. To će mi biti prva pauza posle više od 30 utakmica.

Činjenica da je čak 11 od 15 superligaških kapitena u anketi "Novosti" uvrstilo Uroševića u idealan tim dovoljno govori o nivou koji je 28-godišnji fudbaler dosegao.

- Svako priznanje koje stigne od kolega mnogo znači. Ako si pošten i ako daješ sve od sebe, to se uvek vidi. Prepozna se i zato i imaš podršku.

Deset postignutih golova u kalendarskoj godini i to u sva tri takmičenja učinak je kojim retko koji defanzivac može da se pohvali. Ni golgeterski učinak nije plod slučajnosti.

- Išlo mi je dobro kao špicu u Bežaniji. Navikao sam da dajem golove i u početku mi nije bilo lako da igram beka, ali sam se brzo navikao. Povredio se levi bek, nema nas mnogo sa levom nogom i tako ja završih na tom mestu. Osladi ti se kad šutneš, kad se "zavozam", nekad malo i preteram.

Golgeter u kopačkama beka nema dilemu oko pogotka koji mu je ostao najupečatljiviji.

- Gol u derbiju mi je najdraži, jedino je pomutilo celu priču što nismo izvukli pozitivan rezultat. Uz taj gol i onaj u Gentu mi je drag, kao i ovaj protiv TSC iz slobodnjaka.Tada mi je Natho rekao da se dobro oseća i da će pogoditi, ali sam isto i ja rekao, uzeo loptu i pogodio.

Izlaženje iz okvira klasičnog defanzivca je, utisak je, započelo na gostovanju Gentu u okviru Lige konferencija.

- Uvek sam prisutan posle treninga kad se vežba šut i saigrači me stalno prozivaju, ajde šta ćeš ti tu. Eto u Topoli sam pokazao šta ću tu.Kada je u pitanju taj pogodak Gentu sećam se da sam se sa Smiljanićem pred utakmicu šalio da ću dati dva gola. Da sam nekim čudom uspeo i drugi da dam ne bi mogli da žive od mene.

Sujeverje je sastavni deo života većine fudbalera, ni Urošević nije "imun" na to.

- Traka nije mnogo promenila, samo to što me više igrači pitaju hoćemo li ovako ili onako. Najpre sam nosio zelenu traku koju sam bacio posle AEK iz Larnake i Novog Pazara. Na jednoj utakmici mi je sudija rekao da zbog boje dresa ne mogu da nosim plavu traku, jer se ne vidi dobro. Rekao sam da možemo da zamenimo dresove, ali traku ne. Imam i neke stvari koje volim da radim pre svake utakmice, ali ne bih da otkrivam.

O značaju Partizana u njegovom životu nije potrebno trošiti previše reči.

- I pre sam navijao za Partizan, ali tek kad dođeš i živiš svakodnevno taj život onda se istinski vežeš. Sad se nerviraš i proživljavaš sve maksimalno, ulazi ti u krv i tu nema leka. Nervirao bih se sada i za badminton.

NISAM SE NADAO "ORLOVIMA"

REPREZENTACIJA je ostala neostvaren san ove zime za Uroševića.

- Svakome je želja ogromna da bude deo A tima. Realan sam i iskreno se nisam mnogo nadao. Formirana je reprezentacija, svi su prošli ceo kvalifikacioni ciklus, nije bilo realno da budem pozvan onako sa strane, koliko god ja to želeo. Bilo pa prošlo, ne vredi sada pričati i analizirati, biće još prilika - kaže bek crno-belih.

SUMA SVIMA SPORAN

CRNO-beli tabor funkcioniše kao porodica sa nekolicinom stranaca, ali nije uvek bilo tako.

- Prihvatamo lepo strance, isti hleb jedemo. Generalno u drugim zemljama stranci nemaju taj tretman. To je uvek tako kod nas ako ne preteraju, kao što je to recimo bio slučaj sa Sumom. Iskakao je po svim aspektima i onda svlačionica ne može da ga podrži. Čim ti kreneš da nerviraš više igrača ti si završio - iskren je Urošević.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Partizana u Zemunelu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)