OVO JE NAJBOLJIH 11 U 2022. GODINI: Mesi čuva čast svetskih šampiona, dominiraju Francuzi i igrači Reala, a tu su i dva Hrvata (FOTO)

Tanjug

25. 12. 2022. u 10:29

UGLEDNI francuski list "Ekip" izabrao je fudbalski Tim godine. Svetske šampione predstavlja samo jedno ime, a verovatno pogađate o kome je reč. Svetski vicešampioni Francuzi najzastupljeniji su sa tri igrača, a više od Argentine imaju i Hrvati, odnosno Belgijanci, po dvojicu.

ОВО ЈЕ НАЈБОЉИХ 11 У 2022. ГОДИНИ: Меси чува част светских шампиона, доминирају Французи и играчи Реала, а ту су и два Хрвата (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji igrač SP u Kataru Lionel Mesi je jedini "gaučo" u prvih 11, a društvo mu pravi saigrač iz Pari Sen Žermena i najbolji strelac Mundijala Kilijan Mbape.

Od Mbapeovih zemljaka tu su još Teo Ernandez iz Milana i najbolji igrač sveta u prethodnoj sezoni, napadač madridskog Reala Karim Benzema.

Kraljevski klub je najzastupljeniji sa trojicom igrača, mada se tu  kao četvrti može ubrojati i Brazilac Kazemiro, koji je u Mančlester junajted došao upravo sa Santjago Bernabeua. 

Iz Madrida dolazui i najbolji golman, Belgijanac Tibo Kurtoa.

U odbrani su Kajl Voker (Mančester siti, Engleska), Virdžil van Dajk (Liverpul, Holandija), Joško Gvardiol (Lajpcig, Hrvatska) i Teo Ernandez (Milan, Francuska).

U veznom redu pored Kazemira i Mesija su Luka Modrić (Real Madrid, Hrvatska) i Kevin de Brujne (Mančester siti, Belgija), a u napadu već pomenuti francuski dvojac Mbape i Benzema.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu