"SINIŠA, TREBA DA POSTANEŠ SVETAC": Mihajlović i papa Franja su imali susret - evo čime je srpska legenda oduševila rimokatoličkog poglavara

Novosti online

18. 12. 2022. u 14:01

NAKON smrti Siniše Mihajlovića, svet se podsetio nestvarne harizme kojom je odisao srpski fudbaler i trener, ali i mnogih anegdota iz njegovog života. Mnoge su i tek sada isplivale. A, posebno zanimljiva bila je ona u kojoj se bivši fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera, susreo sa papom Franjom.

СИНИША, ТРЕБА ДА ПОСТАНЕШ СВЕТАЦ: Михајловић и папа Фрања су имали сусрет - ево чиме је српска легенда одушевила римокатоличког поглавара

Foto: N.Skenderija/Arhiva Novosti

Ona govori o tome koliko je lep utisak ostavio i na poglavara Rimokatoličke crkve - papa Franju, koga je upoznao prethodne godine, u Vatikanu.

Mihajlović je o ovom susretu govorio, i kako je rekao, bilo je to nešto nezaboravno.

- To je bilo nezaboravno iskustvo. On je mudar, duhovit čovek koji je uvek spreman za šalu - otkrio je jednom prilikom Mihajlović.

Tom prilikom, on je ispričao i jednu zanimljivu anegdotu sa sastanka na koji je išao sa suprugom Arijanom i taštom.

- Treba da postaneš svetac zbog toga što si poveo i taštu - našalio se poglavar Rimokatoličke crkve.

Razgovor je trajao tri sata, a papa je na Sinišu ostavio izuzetan utaisak.

- Ispred mene je sedeo čovek velike mudrosti i strpljenja, bio sam tamo tri sata, a imao sam utisak da je vreme proletelo, kao da je sve trajalo pet minuta. On zaista ima nešto više, kada ga čujete kako govori – ostavi trag u vama - otkrio je tada Mihajlović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!