"IZGUBILI SMO NAJBOLJEG I NAJVOLJENIJEG": Legende se na "Marakani" oprostili od Siniše Mihajlovića

Novosti online

18. 12. 2022. u 10:44

NA stadionu FK Crvena zvezda upriličena je komemoracija Siniši Mihajloviću, gde su se mnoge legende našeg fudbala, njegovi bivši saigrači, treneri, ali i članovi Partizana oprostili od velikog čoveka.

ИЗГУБИЛИ СМО НАЈБОЉЕГ И НАЈВОЉЕНИЈЕГ: Легенде се на Маракани опростили од Синише Михајловића

FOTO: Novosti

Mnogo poznatih bilo je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić". Prisutnima su se obratili Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović, Dragan Džajić, Ljupko Petrović i Dragiša Binić.

Prisutni si bili trener Partizana Gordan Petrić, kao i sportski i generalni direktor crno-belih Ivica Kralj i Miloš Vazura, kao i legendarni golman Goran Pandurović.

Takođe, još dosta poznatih došlo je da se poslednji put oprosti od Siniše Mihajlovića koji nas je napustio u petak u 54. godini posle trogodišnje borbe sa luekemijom.

Nakon toga su pušteni kratki inserti iz karijere Siniše Mihajlovića. Još jednom je moglo da se vidi o kakvom se majstoru radilo.

 

Tok komemoracije

Njegov saigrač i cimper iz sezone 1990/1991. kada je Zvezda pokorila Evropu i svet Dragiša Binić je istakao da je fudbal ostao bez pre svega velikog čoveka.

- Dragi prijatelji izgubili smo najmlađeg i najvoljenijeg igrača, druga, brata, prijatelja, ja i cimera, čoveka koji nije znao za poraz, čoveka koji je uvek hteo da pobedi. Učinio je sve da dođe do vrha, do koga je stigao. Kroz karijeru je napravio sve što jedan sportista može da napravi. Poštovao je sve, ali i držao do sebe. On nije verovao da može nekad da izgubi. Samo je želeo da pobedi i uvek bio vedrog duha i raspoložen. Mislio sam Siniša da ćeš se izboriti i protiv ove biolesti. Videli ste kako je ceo svet reagovao, tek smo sad videli kakvog čoveka smo imali. Neka mu je večna slava i hvala - rekao je Binić.

Nakon toga je Ljupko Petrović imao šta da kaže o čoveku rođenom u Borovu 1969. godine. Iskusni stručnjak ga je trenirao u Vojvodini i Crvenoj zvezdi.

- Siniša Mihajlović je bio jedan sportista hrabar, uvažen i vek je želeo da pobedi. Imao sam zadovoljstvo da sam u njegovim počecima u prvoj ligi, pa onda i u Vojvodini trenirao. Znao sam ga kao talentovanog mladog igrača, iste godine doprineo je da Vojvodina bude šampion. Nas dvojicu vežu samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu postao je svetski šampion. Mene vezuje i zajednička titula tadašnje države, poslednja, sa Vojvodinom titula i naravno Kup šampiona. Znaćemo poštovati Sinišu Mihajlovića. Kažu se, kada ga spominjemo, da je još uvek živ. Hvala ti i slava ti - rekao je legendarni trener crveno-belih.

Ljupko Petrović/FOTO: Novosti

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić je neko ko je zajedno sa Sinišom vodio Zvezdu do evropskog i svetskog trona.

- Kada sam pre tri godine pročitao vest da je Siniša teško bolestan sačekao sam da vidim da li je to tačno. Međutim kako je vreme prolazilo onda me oghrabrila njegova izjava, ova bolest i ne zna s kim je ušla u koštac - priča i plače Dragan Džajić i nastavlja:

- Ponoviću samo nekoliko reči da ne bih ovako emotivno pričao... Igrao je za Vojvodinu, bio je jedan slobodan udarac sa 40 metara. Rekao sa Ljupku neće valjda ovaj da šutira na gol, on mi je odgovorio sad ćeš ti da vidiš. Lopta je imala takav efe da je golman jedva odbranio. Uskoro smo poslali našeg čoveka da ga pozove. Sećao sam se kao da je juče bilo, pitao sam ga da li bi igrao za Zvezdu, rekao je kao iz topa DA. Siniša je bio prznica sa velikim srcem. Bio je prznica, koji nije voleo a gubi ni na treningu. Takav je bio i na utakmicama. Ne bih želeo više ništa da govorim. Mnogo mi je žao, ostavio je porodicu, prijatelje, ostaće večno zapamćen, nek mu je večna slava i hvala.

Dragan Džajić/FOTO: Novosti

Potom je za govornicu stao predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović koji čak nije mogao ni suze da sakrije govoreći o Mihi.

- On je poseban sportista. Čovek koji je voleo, čovek kojeg su voleli. Došao je u Zvezdu, u ekipu koja se spremala za evropski pohod kao najmlađi. Svojom igrom i golovima ispisao je zlatne stranice kluba. Teško se nalaze reči da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i sveta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovek. Čovek koji je voleo, čovek koga su voleli. Izgubili smo velikog sportista, velikog čoveka. To je naš Siniša. Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas - rekao je Mijailović, koji se teško suzdržavao da ne zaplače.

Prvi se prisutnima obratio generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

- Dragi prijatelji, okupili smo se tužnim povodom. Ovo je jedan od najtužnijih dana. Opraštamo se od našeg druga, prijatelja, brata. Jednog od najvećih u istoriji Crvene zvezde. Dragi Siniša, pamtićemo te kao veselog dečaka, koji je izrastao u dobrog čoveka, najvećeg srca. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za svog života da će generacije iza tebe biti pososne. I mi smo ponosni. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem hvala na svemu - rekao je Terzić sa setom u glasu.

 

11.04 - Komemoracija je počela minutom ćutanja.

FOTO: Novosti

11.01 - Još predstavnika Partizana je stiglo u Medija centar stadiona "Rajko Mitić". Od Mihe su došli da se oproste sportski direktor crno-belih Ivica Kralj, generalni direktor Miloš Vazura, kao i legendarni golman Goran Pandurović.

FOTO: Novosti

10.51 - Trener Partizana Gordan Petrić stigao je da oda poslednju počast Mihi koji je preminuo u petak u 54. godini u Rimu posle borbe sa leukemijom.

Gordan Petrić/FOTO: Novosti

10.47 - Mnogi velikani su došli na "Marakanu" kako bi se oprostili od Mihe. Tu su bivši rukometaš Nenad Peruničić, Dragiša Binić koji je u Zvezdi igrao sa Sinišom, trener zlatne generacije crveno-belih Ljupko Petrović...

10.33 - Od juče svi koji žele mogu da se upišu u knjigu žalosti u muzeju stadiona crveno-belih. To je učinio i predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024