"ŽIVEO SI ZNAJUĆI SAMO ZA POBEDU" Transparenti u čast Mihe osvanuli u njegovom Brovu (FOTO)

Novosti online

18. 12. 2022. u 10:29

LEGENDA srpskog fudbala Siniša Mihajlović koji je preminuo u petak, rođen je 20. februara 1969. godine u Borovu kraj Vukovara. Rodno mesto nije zaboravilo

ЖИВЕО СИ ЗНАЈУЋИ САМО ЗА ПОБЕДУ Транспаренти у част Михе осванули у његовом Брову (ФОТО)

Foto: N. Skenderija

Tokom noći su se u Borovu, ispred kuće Siniše Mihajlovića, pojavili transparenti u njegovu čast.

"Rodio si se znajući za život", "Živeo si znajući samo za pobedu" i "Poslednji pozdrav Siniši, šmekeru i mangupu" piše na transparentima koji na idealan način opisuju fudbalske postulate Siniše Mihajlovića.

U toku rata, Siniši Mihajloviću je prijatelj Hrvat srušio kući i spasao mu majku, zbog čega mu je oprostio dok je krajem decembra 2015. godine, posle pune dve i po decenije, odlučio da poseti rodnu kuću. Morao je čak da se maskira kako ga ne bi niko prepoznao.

- Poslednji put pre 2015. bio sam u Borovu Selu tokom sukoba 1991. Sve je bilo sravnjeno sa zemljom, nisam mogao ni da se orijentišem... Pamtim ruševine zgrada i mašine koje su pravile rovove. Ptica nije letela, nije bilo ni pasa. Pamtim pogled dva desetogodišnjaka dok su nosili puške. Imali su oči muškaraca u telu dece. Tužne oči koje su videle sve osim detinjstva. Jedan od njih mi je prišao i pitao me ko sam. Često pomislim na to dete, voleo bih da znam šta mu se dogodilo. Ako ga rat nije uzeo, onda je danas muškarac. Možda ima ženu i decu. Nadam se da su ta deca postala odrasli koji su ponovo otkrili malo svetlosti - ispovedao je Siniša Mihajlović tokom jednog intervjua.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)