"NE MOGU DA VERUJEM DA NJEGOVO LICE VIŠE NEĆU VIDETI!" Slavnog trenera LJupka Petrovića uzdrmala smrt Siniše Mihajlovića

Z. Ćorović

16. 12. 2022. u 17:30

LjUPKO Petrović, jedan od prvih i najvažnijih trerenera u sjajnoj karijeri Siniše Mihajlovića, jedva je od tuge pronalazio reči, kada je pričao o jednom od svojih najdražih fudbalskih sinova.

НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ ДА ЊЕГОВО ЛИЦЕ ВИШЕ НЕЋУ ВИДЕТИ! Славног тренера Љупка Петровића уздрмала смрт Синише Михајловића

Foto arhiva VN

- Ne mogu da shvatim da on više nije živ. Ne mogu da shvatim da njegovo lice više neću da vidim. On je bio fudbaler koji je tipični primer pobednika. Nije znao da gubi. Najbolji strelac slobodnih udaraca u Italiji... Da umre u 53. godini, to je plač - jedva je izgovorio Petrović.

Na Ljupkovo insistiranje, Siniša je iz drugog pokušaja došao u Zvezdu iz Vojvodine, 10. decembra 1990. godine.

- Tako je, hteli smo na početku godine da ga uzmemo, ali je milion maraka, koliko je Vojvodina tražila, bilo mnogo u to vreme, pa smo sačekali zimu. Došao je, a da nije, možda ne bi ni bili prvaci Evrope. Sa njim sam osvojio evropski tron i dve titule prvaka Jugoslavije, sa Zvezdom, pre toga sa Vojvodinom, Tri velike titule koje se ne zaboravljaju.

Mihajlović je imao sve što je bilo potrebno da bude jedan od najvećih igrača na ovim prostorima.

- Pamtiću ga prvo po ljudskim, pa po fudbalskim kvalitetima. Retko ima takvih igrača koji su karakterno pobednici. Dugo ćemo ga pamtiti, žaliti kako još nije malo proživeo, rano je napustio svoju decu. Pametan čovek, fudbaler i trener, uvek je znao šta i kako treba da se radi. Neka mu je večna slava i da se njegovo ime uokviri u fudbalske udžbenike za sva vremena.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)