PREDSEDNIK VUČIĆ POGOĐEN SMRĆU MIHAJLOVIĆA: "Legenda i patriota koja je svom snagom voleo Srbiju"

Novosti online

16. 12. 2022. u 17:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom smrti legende srpskog i svetskog fudbala Siniše Mihajlovića koji je preminuo u 54. godini od leukemije.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОГОЂЕН СМРЋУ МИХАЈЛОВИЋА: Легенда и патриота која је свом снагом волео Србију

Foto: Tanjug

Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i evropskog fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju.

Način na koji je shvatao i igrao fudbal, u koji je utkao ceo život kao igrač i trener, ostaće upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu. Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavljao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je vinuo „Zvezdu“ do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta.

Malo je reči kojima bi mogle da se opišu njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i vanserijske golove kojima je izazivao oduševljenje i koje je uvek posvećivao svom timu, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao. Tako se nosio i sa strašnom bolešću – borbeno i uzdignute glave, sa nesalomivim duhom, kakav je imao i na terenu.

Bio je vrhunski sportista kojeg su poštovali i saigrači i protivnici, a Mihin stil igre ostaće trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Siniše Mihajlovića. Neka počiva u miru - napisao je predsednik Srbije na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (315)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?