KAKAV KRAJ LIGE ŠAMPIONA! Grupna faza okončana, evo ko ide dalje, ko se seli u Ligu Evrope, a kome ostaju samo TV prenosi elite

Novosti online

02. 11. 2022. u 22:51

UTAKMICAMA 6. kola spuštena je zavesa na grupnu fazu Lige šampiona. Sada su konačni poznati i svi učesnici nokaut rundi koji će krenuti u svoj pohod na "klempavi trofej".

КАКАВ КРАЈ ЛИГЕ ШАМПИОНА! Групна фаза окончана, ево ко иде даље, ко се сели у Лигу Европе, а коме остају само ТВ преноси елите

FOTO: Tanjug/AP

Dan ranije su plasman u narednu fazu obezbedili: Porto, Klub Briž, Bajern Minhen, Inter, Liverpul, Napoli, Totenhem i Ajntraht iz Frankfurta. A, u sredu je pala odluka i o preostalim putnicima u "elitno proleće".

Najveća drama očekivala se u grupi E, jer su tri tima konkurisala za prolazak dalje, od kojih je samo Čelsi bio siguran. Ipak, prevelikih uzbuđenja na kraju nije bilo, pa je Milan na krilima Olivijea Žirua skinuo skalp direktnom konkurentu za prolazak grupne faze - Slazburgu. 

FOTO: EPA

Francuz je prvo skinuo veliki pritisak sa svojih saigrača kada je pred prepunim "San Sirom" već u 14. minutu načeo mrežu Austrijanaca. Francuski napadač potom je bio asistent Radetu Kruniću u 46. a već u 57. Žiru je povisi na 3:0 i još jednom pokazao svetu da je jedan od najpotcenjenijih napadača u modernoj fudbalskoj eri.

U drugom meču iste grupe Čelsi je prilično rasterećeno ušao u meč sa Dinamom iz Zagreba, pa je tako Bruno Petković u 7. minutu šokirao "Stamford Bridž".

Taj gol otreznio je "plavce", Rahim Sterling 10 minuta kasnije poravnava rezultat, a Denis Zakarija u 30. minutu već kompletira preokret i obezbeđuje prvo mesto u grupi svom timu.

Kao drugoplasirani u narednu rundu takmičenja plasirao se Milan, Salzburg se seli u Ligu Evrope, a Dinamovi evropski snovi ovde se završavaju.

Standings provided by Sofascore

U OSTALIM MEČEVIMA: 

Kopenhagen - Dortmund 1:1

Mančester siti - Sevilja 3:1

Juventus - PSŽ 1:2

Makabi Haifa - Benfika 1:6

Real Madrid - Seltik 5:1

Šahtjor - Lajpcig 0:4

Timovi koji su prošli u nokaut fazu Lige Šampiona

Na proleće će borbe za titulu prvaka Evrope nastaviti sledećih 16 ekipa: 

Porto, Bajer Klub Briž, Bajern Minhen, Inter, Liverpul, Napoli, Totenhem, Ajntraht, Mančester siti, Borusija Dortmund, PSŽ, Benfika, Real Madrid, Lajpcig, Čelsi i Milan.

Ekipe koje se iz Lige šampiona sele u Ligu Evrope

Ovih osam klubova će nastaviti da se takmiči u drugom po snazi UEFA nadmetanju:

Juventus, Bajer Leverkuzen, Barselona, Ajaks, Sporting, Salzburg, Šahtjor, Sevilja.

Timovi koji su završili sa evro-nastupima ove sezone

Ovih osam klubova ovde završava sa svojim evropskim putešestvijama:

Atletiko Madrid, Glazgov rendžers, Viktorija Plzen, Olimpik Marsej, Makabi Haifa, Kopenhagen, Seltik, Dinamo Zagreb.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)