PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

Novosti online

01. 11. 2022. u 21:35

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, dosad je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

ПРЕВАЗИШЛИ СУ СВЕ(Т): Ова земља је повукла најлуђи потез од увођења санкција Русима

Foto: AP

Podsetimo, od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i pomenutu državu, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.


Međutim, najoriginalniju su izveli Francuzi, koji su rešili da svog košarkaškog asa, Tomu Ertela, doživotno isključe iz reprezentacije jer je prešao u ruski klub Zenit.

Doživotno izbacivanje iz državnog tima jednog istinskog košarkaškog asa je, zaista, nešto dosad nezabeleženo otkako je ruska vojska ušla u Ukrajinu početkom 2022. Ertel je sa Francuskom bio evropski prvak 2013, bio je finalista ovogodišnjeg Evrobasketa, osvojio je i srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021, bronzu na Mundobasketu 2014...

Međutim, uradio je nešto "nedopustivo" i - kazna je izrečena.

Nju je, u razgovoru za ugledni francuski list "Ekip" potvrdio predsednik tamošnjeg Košarkaškog saveza Žan-Pjer Sijuta:

- Što se Tome tiče, on nije ispunio svoje obaveze. U košarkaškoj reprezentaciji Francuske njega više nikada neće biti. I, to je konačna odluka - rekao je Sijuta.

Toma Ertel / Foto Profimedija

Originalan odgovor Tome Ertela


Novi plejmejker Zenita iz Sankt Peterburga ne obraća pažnju na brojne kritike što je odlučio da karijeru nastavi u Rusiji.

Nakon što je na Evrobasketu bio deo reprezentacije Francuske potpisavši prethodno ugovor po kom "neće igrati za klubove iz Rusije i Belorusije", "promenio je ploču": iskusni 33-godišnji plejmejker je samo nekoliko dana po završetku Evrobasketa odlučio da potpiše ugovor sa Zenitom na 1+1 sezonu.

Kako je trpeo brojne kritike na svoj račun zbog ove odluke,  Ertel se onda oglasio na Instagramu.

- Samo za vašu informaciju, svim ljudima koji mi pišu poruke ili komentare, kritikujući me zbog moje odluke da dođem u Rusiju, ili zbog moje odluke uopšteno. Molim vas da znate da mi se kompletno je*e, zato prestanite da trošite vaše vreme. I molim vas, iznad svega, nađite sebi život! Hvala svima unapred - napisao je Ertel na svom Instagram nalogu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije