"TEŠKO BI ON IGRAO TAMO..." Sergej Milinković Savić nije baš dobio savršen hvalospev od čuvenog saigrača

Tanjug

26. 10. 2022. u 21:10

FUDBALER Lacija i nekadašnji član Barselone Pedro izjavio je za italijanske medije da reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić ne bi mogao da igra u Barseloni, koju je svojevremeno s klupe predvodio sadašnji trener Mančester sitija Pep Gvardiola.

ТЕШКО БИ ОН ИГРАО ТАМО... Сергеј Милинковић Савић није баш добио савршен хвалоспев од чувеног саиграча

FOTO: AP

Pedro je od 2008. do 2015. igrao za Barselonu, dok je Gvardiola na klupi Katalonaca sedeo od 2008. do 2012. godine.

"Teško (da bi Milinković Savić mogao da igra u Gvardiolinoj Barsi). Odličan je igrač, jak, kompletan vezni igrač sa odličnim šutem. Međutim, ta ekipa Barselone je imala takve igrače poput Busketsa, Fabregasa, Ćavija i Inijeste. Čak ni Tijago Alkantara tada nije igrao mnogo", izjavio je 35-godišnji Pedro, a preneo "Fudbal Italija".

Španac je u Lacio stigao 2021. iz gradskog rivala Rome, a sa Barselonom je osvojio pet titula prvaka Španije, tri Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije, tri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope, i dva Svetska prvenstva za klubove.

Što se Sergeja tiče, on možda ne bi mogao da igra za "onu" Barselonu, ali igraće na Svetskom prvenstvu, do kog je ostalo još manje od mesec dana.

 

Fudbalska reprezentacija Srbije - raspored mečeva

Srbija će na Mundijalu, koje je na programu od 20. novembra do 18. decembra, igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prvu utakmicu na Mundijalu Srbija igra protiv Brazila 24. novembra. Sledi meč protiv Kameruna, 28. novembra, te protiv Švajcarske, 2. decembra, čime Piksijeva ekipa završava s nastupima u grupi, a ako bude među dve najbolje selekcije - ide u osminu finala.

U prvoj rundi sledi ukrštanje "naše" sa grupom H, u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja, a potom u četvrtfinalu sa najboljim iz jednog od dva ukrštanja koja će dati grupe E i F u kojima su Španija, Kostarika, Nemačka i Japan, odnosno Belgija, Kanada, Maroko i Hrvatska.

Pre svega toga je prijateljski meč 18. novembra protiv Bahreina u Rifi, koji je jedina preostala provera "orlova" do šampionata planete.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima