MARADONA I PARTIZAN: Šta je sinoć u Humskoj bilo zajedničko crno-belima i legendarnom Argentincu?

Novosti online

14. 10. 2022. u 10:15

Partizan je u četvrtak uveče nadigrao Keln sa 2:0 u Ligi konferencije, a delegat Uefe na ovoj utakmici odigranoj u Humskoj bio je Poljak Mihal Listkijevič.

МАРАДОНА И ПАРТИЗАН: Шта је синоћ у Хумској било заједничко црно-белима и легендарном Аргентинцу?

FOTO: D. ST

Čovek koji je čak delio pravdu na polufinalnoj i finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Italiji 1990. godine. I mogao je da vidi uživo dva lica Dijega Maradone.

Argentina je igrala finale protiv Nemačke i nije se domogla titule prvaka sveta, što je Argentincima jako teško palo.

- Svakako najvažnija utakmica koju sam ikada sudio Dijegu kao pomoćni sudija bilo je finale Svetskog prvenstva u Italiji 1990. godine. Argentina je tada izgubila od Nemačke i moram da priznam da je ekipa bila veoma nervozna posle ovog meča. Argentinski tim je šutirao vrata, tu je bilo malo rušenja po svlačionici. Imali su velike zamerke na sudiju, zvali su mafiju, ali radilo se o glavnom sudiji, koji je bio iz Meksika - prisetio se nedavno Listkijevič za poljski Sportovifakti.

Foto: Društvene mreže

 

Drugo lice, ono koje smo svi mnogo više voleli, Maradona je pokazao posle polufinala i pobede nad Italijom.

- Ipak, najemotivniji meč bilo je polufinale, odigrano u Napulju, a poznato je da je Maradona tamo bio Bog. Sećam se onog velikog transparenta na pola stadiona: „Dijego, volimo te, ali Italija mora da pobedi danas“. Neobične emocije, penali, pobedila Argentina na kraju. Maradona je divljao posle ovog meča. Čak me je i zagrlio na putu do svlačionice. Kada je izlazio sa terena bio je veoma emotivan, ljubio je i grlio sve na svom putu. Nekako sam se našao na mestu kroz koje je prolazio, pa je i mene zagrlio. Takav je bio čovek, pun emocija - prisetio se Poljak, a prenosi "Sputnik".

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri