LIGA ŠAMPIONA: Šamar Juventusu - Vlahović i Kostić u stilu "Treneru, da se ne pozdravljamo", krvavi remi Reala (VIDEO)

Novosti online

11. 10. 2022. u 22:56 >> 22:56

JUVENTUS je doživeo novi udarac, i to u Ligi šampiona, u kojoj ureprezentativci Srbije Filip Kostić i Dušan Vlahović neće po dobrom pamtiti gostovanje u Izraelu.

ЛИГА ШАМПИОНА: Шамар Јувентусу - Влаховић и Костић у стилу Тренеру, да се не поздрављамо, крвави реми Реала (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Najtrofejniji fudbalski klub Italije je delovao potpuno nemoćno protiv Makabija iz Haife, koji je nokautirao "staru damu" rezultatom 2:0, a i potpuno je nadigrao.

Junak trijumfa ekipe koja je smatrana autsajderom u ovom duelu (a koja je, podsetimo, eliminisala Crvenu zvezdu na putu ka Ligi šampiona) bio je 29-godišnji vezista Omer Acili, koji je postigao oba pogotka: najpre glavom u sedmom minutu, a potom fantastičnim udarcem u 42.

Dušan Vlahović i Filip Kostić su se, kao i u porazu od Milana za vikend, prilično nervirali. I to zbog očajno postavljene taktike, zbog kojih su mnogi navijači Juventusa, još dok je utakmica u Izraelu trajala, na društvenim mrežama tražili smenu trenera, Masilimijana Alegrija. 

"Juve" je imao manje šuteva od domaćina (12:13), a i naši reprezentativci su bili ispod svojih realnih mogućnosti, a naročito ispod reprezentativne forme: u torinskom gigantu kod Alegrija su neprepoznatljivi, u odnosu na učinak koji imaju u lepršavoj igri Piksijevih "orlova".

Kostić je isprva ostavljen na klupi, šansu je dobio u drugom poluvremenu, ali od osam centaršuta samo jedan je pronašao njegovog saigrača. I ne čudi, Alegri nije osmislio dovoljno kvalitetne načine da Kostić ima kome da doda loptu kada se probije po levom krilu.

Dušan Vlahović se trudio koliko je god mogao - uspešno je kompletirao 12 od 16 dodavanja, ali je bio previše odsečen u špicu (dok nije postalo prekasno, a Juventus krenuo stihijski da napada), te je meč okončao sa jednim dobijenim "vazdušnim duelom" od pet ukupno, te dva šuta. Ona jesu išla u okvir gola, ali ne dovoljno dobro da bi se mreža Makabija zatresla.

Ovim porazom je Juventus pao na treće mesto tabele u grupi H i ima izuzetno težak zadatak da u preostala dva kola izbori prolazak dalje u elitnom takmičenju. Naime, torinski klub ima svega tri boda (koliko i Makabi), a po sedam su skupili PSŽ i Benfika koji su odigrali meč manje od pomenuta dva rivala i na putu su da Juve u potpunosti izbace iz trke.

U italijanskom prvenstvu, Alegrijev Juve je tek osmi, posle devet odigranih kola, pa je pravo pitanje dokle će on biti na kormilu čuvenog italijanskog kluba, jer ovo što radi - ne radi kako treba, bar sudeći po rezultatima.

Rezultati današnjih mečeva Lige šampiona

Grupa E:

Milan - Čelsi 0:2 (0:2)
(Žoržinjo pen. 21, Obamejang 34)
Dinamo Zagreb - Salcburg 1:1 (1:1)
(Ljubičić 40 - Seivald 12)

Grupa F: 

Seltik - Lajpcig 0:2 (0:0)
(Verner 75, Forsberg 84)
Šahtjor - Real Madrid 1:1 (0:0)
(Zubkov 46 - Ridiger 90+5 (snimak gola Ridigira je uznemirujuće sadržine, jer je došlo do sudara i krvave glave igrača Reala)

Grupa G: 

Kopenhagen - Mančester siti 0:0
Borusija Dortmund - Sevilja 1:1 (1:1)
(Belingem 35 - Nianzu 18)

Grupa H: 

Makabi Haifa - Juventus 2:0 (2:0)

(Acili 7, 42)

Pari Sen Žermen - Benfika 1:1 (1:0)

(Mbape pen. 40 - Žoao Mario pen. 62)

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!