STATISTIČARI REKLI SVOJE: Srbija među najvećim favoritima za odlazak na Euro 2024

Novosti online

09. 10. 2022. u 18:39

FUDBALSKA reprezentacija Srbije dobila je protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

СТАТИСТИЧАРИ РЕКЛИ СВОЈЕ: Србија међу највећим фаворитима за одлазак на Еуро 2024

FOTO: Tanjug/AP

Sa "orlovima" u grupi biće Mađarska, Crna Gora, Bugarska, i Litvanija, a Srbija će biti među favoritima da se nakon 2000. godine po prvi put nađe na Evropskom prvenstvu.

Statističari sa portala “We Global Football” su odmah posle žreba napravili kompjuterske kalkulacije o tome koja selekcija ima kakve šanse da se nađe među dva najbolja tima u grupi i plasira se u Nemačku. Brojni faktori su deo ove računice, a Srbija je jedan od najvećih favorita – “orlovima” se daju 98,32 odsto šansi da se direktno plasiraju na EURO 2024!

Ispred naše reprezentacije nalazi se samo tri selekcija: Portugalija, Danska i Švajcarska.

Po ovom modelu, skoro da ne postoji scenario po kojem se Srbija ne bi domogla završnog turnira. Uz “orlove” bi se u Nemačku plasirala i Mađarska i to sa 88.92 odsto šansi. Dakle, vrlo je jasno koliko će mala biti očekivanja na preostalim selekcijama u našoj grupi:

Prema njihovoj računici, najveće šanse da se na EURO plasiraju imaju selekcije Portugalije, Danske, Švajcarske, Srbije, Belgije, Poljske, Hrvatske, Mađarske, Italije, Češke, Engleske, Španije, Holandije, Velsa, Francuske, Švedske, Norveške, Slovenije, Izraela i Slovačke, dok bi se preostala tri tima čekala kroz baraž mečeve u Ligi nacija.

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)